Demir cevheri, Çin'in yeni faiz indirimleriyle 4 haftanın zirvesine çıktı

Vadeli demir cevheri fiyatları, Çin'deki bir dizi faiz indirimi ve yeni mali teşvik beklentileriyle desteklenerek üst üste dördüncü seansta yükselerek dört haftanın en yüksek seviyesine ulaştı ve haftalık yüzde 10'un üzerinde bir kazanç elde etme yolunda ilerliyor.

Haber Merkezi |

Dalian Emtia Borsası'nda (DCE) ocak ayı demir cevheri kontratı, yüzde 4,24 artışla sabah işlemlerini 753,5 yuan/ton (107,44 dolar) ile 2 Eylül'den bu yana en yüksek seviyesinden tamamladı. Kontrat, bu hafta şimdiye kadar yüzde 12,7 artış gösterdi.

Singapur Borsası'ndaki gösterge Ekim ayı demir cevheri kontratı, TSİ 06.42'de yüzde 4,09 artışla 102,55 dolar/tona yükseldi ve 30 Ağustos'tan bu yana en yüksek seviyesine ulaştı. Kontrat bu hafta şimdiye kadar yüzde 14,6 artış kaydetti.

Çin Merkez Bankası bugün erken saatlerde zorunlu karşılık oranını 50 baz puan düşürdüğünü açıkladı ve bu yıl duraksayan ekonomik büyümeyi desteklemeyi amaçlayan ikinci indirim oldu.

Ayrıca bugünden itibaren geçerli olmak üzere yedi günlük ters repo anlaşmalarını 20 baz puan düşürdü.

Ayrıca, Çinli liderlerin dün bu yılki yaklaşık yüzde 5'lik ekonomik büyüme hedefini karşılamak için “gerekli mali harcamaları” yapma sözü vermesi, yeni mali teşviklere yönelik piyasa beklentilerini artırdı.

Analistler bu hafta açıklanan agresif teşvik paketini, özellikle üçüncü çeyrekte hayal kırıklığı yaratan bir dizi ekonomik verinin ardından yıllık büyüme hedefine ulaşılması için artan baskıya bağladı

DCE'de koklaşabilir kömür ve kok kömürü sırasıyla yüzde 5,24 ve yüzde 4,15 artışla son birkaç haftanın en yüksek seviyelerine tırmandı.

Şanghay Vadeli İşlemler Borsası'nda inşaat demiri yüzde 2,7, sıcak haddelenmiş rulo yüzde 3,03, paslanmaz çelik yüzde 0,78 yükselirken filmaşin yüzde 1,77 değer kaybetti.

İstanbullular dikkat! Hava bir anda soğuyacak, tarih belli oldu Mert Başaran’dan finansal özgürlük yolunda altın ipuçları Bankaların promosyon yarışı kızıştı: Emeklilere uyarı geldi: 'Acele etmeyin' Birleşik Krallık bu Türk yatırımını konuşuyor: 1 milyar sterlinlik yatırım İstanbul’dan daire fiyatına Roma'dan ev alınıyor 2024'te mi 2025 yılında mı emekli olunmalı? Özgür Erdursun yanıtladı