Avrupa'nın en büyük ikinci seramik fuarı İstanbul’da kapılarını açıyor

Alanında Avrupa'nın en büyük ikinci fuarı olma özelliği taşıyan Uluslararası Seramik Banyo Mutfak Fuarı (UNICERA İstanbul) 2 Kasım'da başlayacak.

Haber Merkezi |

Uluslararası Seramik Banyo Mutfak Fuarı (UNICERA İstanbul), banyo ve seramik alanındaki yeni trendleri görücüye çıkarmaya hazırlanıyor.

2 Kasım'da CNR Expo İstanbul Fuar Merkezi'nde kapılarını açacak olan fuarda bin 200'ü aşkın markanın yer alması bekleniyor. Sektörün en yenilikçi ürün, tasarım, malzeme ve teknolojilerine sahne olacak fuarda, yerli ve yabancı markalar 2022 trendlerini ilk kez tanıtacak.

Banyo ürünleri, zemin-duvar kaplamaları, seramik işleme teknolojileri, mutfak ürünleri, dekorasyon ürünleri, ambalajlama ve depolama ürünlerinin sergilendiği fuar 6 Kasım'da sona erecek.

Tesisat İnşaat Malzemecileri Derneği (TİMDER) Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Yıldırım, UNICERA İstanbul'un dünyada değişen ekonomik dengeleri ve yeni pazar arayışlarını Türkiye lehine çevirebilmeleri ve sektörü uluslararası arenada öne çıkarabilmeleri için bulunmaz bir platform olduğunu bildirdi.

Türkiye'nin geçen aylarda 500 milyon kurulu kapasiteyle seramik kaplama malzemeleri üretiminde İtalya'yı geride bırakarak Avrupa'nın ikinci büyük üreticisi konumuna ulaştığını kaydeden Yıldırım, seramik sağlık gereçleri alanında ise Avrupa'ın en büyük üreticisi olduklarını vurguladı.
Yıldırım, "Yıllardır adı seramikle özdeşleşen bir ülkeyi üretimde geride bırakmış olmamız büyük bir başarı. Şu anda üzerimize düşen en büyük görev, Türk seramiğinin marka gücünü pekiştirmek adına gerekli tanıtım çalışmalarını başarıyla sürdürmek ve ihracat kanadını güçlendirmek adına gerekli adımları atmak." açıklamasında bulundu.

"Fuarcılıkta da İtalya'yı geride bırakabilmeliyiz"

TİMDER Başkanı Yıldırım, UNICERA İstanbul'un Türk markalarının güçlerini ve yeniliklerini sergileyebildikleri ve yeni pazarlarla ilişki kurabildikleri en önemli organizasyon olduğunu kaydederek, "Bugün nasıl üretimde İtalya'yı geride bıraktıysak, fuarcılık anlamında da bu ülkede düzenlenen Cersaie'yi geride bırakabilmeliyiz. Bizim fuarı düzenlerken, yabancı alıcı programlarını organize ederken aklımızdaki nihai hedef daima buydu." ifadelerini kullandı.

Bakanlık harekete geçti... Açık büfelere inceleme: Gıda israfı önlenecek Mert Başaran’dan finansal özgürlük yolunda altın ipuçları Altın zeytin ilk kez görücüye çıktı! 300 dolardan satılıyor Bakan Yumaklı: Deprem bölgesi için 46 milyar liralık su yatırımı planlandı Kredi ve kredi kartı borcu nasıl yapılandırılacak? İşte örnek ödeme tablosu İPA Başkanı Buğra Gökce: 784 bin kişi yasal takip altında