Yörüksüt, günlük 250 ton işleme kapasitesiyle öne çıkıyor

İhracat pazarlarına yönelik çalışmalarını sürdüren Yörüksüt, günlük 250 ton süt işlem kapasitesiyle sektörde öne çıkıyor. Firma, ihracatta Rusya başta olmak üzere, Doğu Avrupa ve Türk cumhuriyetlerine yönelik üretimine başladığı Smentana adıyla bilinen ekşi kremayı piyasaya sürdü.

Haber Merkezi |

Adnan AÇIKGÖZ

MERSİN - Yurt içinde zincir marketler başta olmak üzere sürekli satış noktası sayısını ve portföyündeki ürün çeşitliliğini arttıran Yörüksüt, Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’ndeki (MTOSB) fabrikasında, günlük 250 ton süt işliyor. Standart ürünlerin yanında özel soslu ve yüksek protein oranlarına sahip yeni peynir ve kaymak çeşitleri de geliştiren Yörüksüt ürünleri, yurt dışında 13 ülkeye ihracat ediliyor.

Izgara ve sürülebilir peynir ürünlerini portföylerine eklediklerini dile getiren Yörüksüt Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Öz, “Dünya genelinde süt ürünleri sektöründeki gelişmeleri yakından takip ediyor, yenilik yaparak farklı lezzetler oluşturmaya çalışıyoruz. Bu noktada geleneksel pazarlarda yoğunlukla kahvaltı, salata ile belirli soslarda kullanılan ve ekşi krema olarak bilinen Smentana’yı geliştirdik. Ürünümüzün Rusya, Türk cumhuriyetleri, Doğu Avrupa pazarına girişi için çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Yüksek proteinli süt ürünlerine yönelik taleplerin her geçen gün arttığını kaydeden Ramazan Öz, sektöre öncülük edecek çalışmalar için Ar-Ge çalışmalarına ağırlık verdiklerini ifade ederek, “Üretim bütçemizin yaklaşık 4’te 1’ini yeni ürün çalışmalarına ayırdık. Piyasaya sunduğumuz Flefelya grubu, ızgara peynir ve Smentana ürünlerinin yılsonu ciromuza en az yüzde 5 ek katkı sağlamasını bekliyoruz. Ar-Ge projelerinde ayrıca Amerika ve Avrupa’dan gelen vegan ürün talepleri üzerine de çalışıyoruz. Soya, Hindistan cevizi ve badem bazlı bitkisel süt ve süt ürünleriyle ilgili Ar-Ge projelerimiz devam ediyor” diye konuştu.

Deniz Demir'den GSS borçları için soru önergesi Finansal okuryazarlığınızı ücretsiz eğitimlerle geliştirin! Ceyhan Belediye Başkanı'na hapis ve siyasi yasak kararı Kiralık ve satılık ev sayısı arttı, reel fiyatlar düştü! Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak: Piyasalar ne bekliyor? “Fed’in faiz indirimi Kamala Harris’i ABD’nin 47. Başkanı yaptı”