“Yeşil enerji yatırımlarına destek rekabet gücümüzü artıracak”

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan yeni enerji desteğini olumlu bulduklarını ifade eden EOSB Başkanı Nadir Küpeli, sanayicinin kendi elektriğini üretmesi ve yeşil enerji kullanımıyla ihracatta rekabet gücünün artacağını söyledi.

Haber Merkezi |

Ayşe KAYTAN UÇAK

ESKİŞEHİR - Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) Başkanı Nadir Küpeli, yeşil büyüme stratejisi çerçevesinde rüzgar ve güneş enerjisi yatırımlarına verilecek desteklerin üretimdeki enerji sorununa çözüm olacağını belirtti. Bu desteklerin sanayicilerin kendi elektriğini üretmesine önemli katkı sağlayarak, ihracatta yeşil enerji kullanımıyla rekabet gücünü artıracağını söyleyen Küpeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan yeni enerji desteğini son derece olumlu bulduklarını ifade etti.

Açıklanan yeni enerji desteği ile sanayicinin ve üreticinin önündeki engellerin kaldırıldığını aktaran Nadir Küpeli, şu ifadeleri dile getirdi: “Sanayimizinocak ayındaki gibi kısıntılarla yeniden karşı karşıya kalmamak adına en sürdürülebilir ve çevreci yol ise yerinde üretimdir. Bölgemizde faaliyet gösteren 802 firmamız var. Yaklaşık 600 megavat gücünde GES kurulabilecek, fabrikalarımızın çatıları bulunuyor. Sanayiciler bu alanda yatırım yapıp, kendi elektriğini kendi üreterek, kendi tüketmek istiyordu ancak yatırım konusunda önümüze birçok formalite çıkıyordu. Cumhurbaşkanımızın açıkladığı ve enerji yatırımlarına ek teşvikler getiren bu karar ile sanayicilerimizin bu alanda daha fazla yatırım yapmasının önü açıldı.”

Üniversitelerde sistem değişiyor... Tek alanda eğitim için çalışmalar başladı Borsa düşerken paniklemek yerine fırsatları yakalayın Bir ilimizde yanardağ riski! Bilim insanları magma odaları keşfetti: Püskürme ihtimali gündemde EYT'liler risk altında! Uzmanı tarih vererek uyardı: Hak kaybına neden olabilir Aile ve coğrafya etkisi: Zengin doğmak mı, aklını kullanarak zengin olmak mı? Apple Watch'unuzun pil ömrünü iki kat artıracak. Şarj sorununu tarihe karıştıracak 10 etkili ayar