YABİSAK, girişim sermayesi ile teknoloji girişimcilerini buluşturdu
Yazılım ve Bilişim Sanayicileri Kümelenme Derneği (YABİSAK), Endeavor Türkiye iş birliği ile düzenlediği ‘2. Girişim Sermayesi Buluşmaları’nda teknoloji, yazılım ve bilişim şirketlerinin temsilcileri ile girişim sermayesi şirketlerinin temsilcilerini buluşturdu.
Haber Merkezi |EKONOMİ / İZMİR
Tarihi Havagazı Fabrikasında düzenlenen etkinliğin açılışında konuşan YABİSAK Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Faruk Güler, İzmir merkezli olmak üzere Ege Bölgesi’nde yazılım ve bilişim sanayi ekosistemini geliştirme misyonu ile kurulan bir dernek olduklarını hatırlatarak, sektördeki gelişmelerin sürdürülebilir olabilmesi için girişim sermayesine ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Girişim sermayesinin, girişimcilere ve yenilikçi iş modellerine finansal destek sağlayan bir finans modeli olduğunu vurgulayan Dr. Faruk Güler, “Geleneksel iş modellerinden farklı olarak girişim sermayesi, yeni nesil işletmelerin özgün ve inovatif fikirlerini hayata geçirmelerine olanak tanır. Dolayısıyla doğası gereği en çok da yazılım ve bilişim sektörüyle iş yapma hevesi olan bir finansman modelidir” dedi.
Dr. Faruk Güler, yazılım ve bilişim sektörünün, günümüzde teknolojik ilerlemenin ve dijital dönüşümün en öncü alanlarından biri haline geldiğini vurgulayarak, şöyle konuştu:
“Türkiye’nin başarısı örnek gösteriliyor”
Konuşmalardan sonra, YABİSAK’ın 2023 yılında İzmir Kalkınma Ajansı ile başarıyla yürüttüğü ‘Genç İstihdamı Projesi’ kapsamında eğitimlerini tamamlayanlara sertifikaları verildi.
YABİSAK üyesi olan Siskon Endüstriyel Otomasyon Sistemleri, Nıso Yazılım Teknolojileri, Panates Bilgi Teknolojileri, Swbox Yazılım Sanayi gibi şirketlerin faydalanıcısı olduğu proje kapsamında Yazılım Test Uzmanlığı, Temel Pentest-Bilgi Güvenliği, React.js eğitimini, React ile uygulama Geliştirme, Mikrohizmetler, PLC Programlama, Mobile Developer Yazılım Geliştirme, Frontend Yazılım Uzmanlığı konularında eğitim verildi. Projenin finansmanı YABİSAK aracılığı ile İZKA tarafından sağlanarak sektöre yetişmiş iş gücü kazandırıldı.