Türk Metal, yeni yol haritasını yarın açıklayacak

MESS Grup Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin uyuşmazlıkla sonuçlanmasının ardından metal işçileri yurt genelinde meydanlara indi. Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, yeni yol haritasını yarın Bursa Gemlik Şube 4. Olağan Genel Kurulu’nda açıklayacak.

Esra Özarfat |

Esra ÖZARFAT

BURSA - Türk Metal ile Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) arasında başlayan Grup Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin tıkanması üzerine, 10 Aralık’ta yeni eylem kararları alınmıştı. Türk Metal, 14 Aralık’ta MESS’in İstanbul’daki Merkez Ofisi ile Ankara, İzmir ve Bursa’daki bölge temsilciliklerinin önüne siyah çelenk bıraktı. Ardından 16 Aralık’ta tüm vardiya giriş ve çıkışlarında alkışlı protestolar başlattı. Türk Metal Sendikalı işçiler İzmir, Manisa ve Bursa’dan sonra bugün Eskişehir’de de meydanlara inecek. 25 Aralık’ta ise Bursa Gemlik Şube 4. Olağan Genel Kurulu’nda Genel Başkan Pevrul Kavlak yeni yol haritasını açıklayacak.

Bursa’da Kent Meydanı’nda düzenlenen mitingde konuşan Bursa Emek Şube Başkanı Nizamettin Bilik, çalışanların pandemi koşullarındaki kapanmalara rağmen işlerinin başında bulunarak üretimi sürdürdüklerini söyledi. Bilik, “130 bin metal emekçisini ilgilendiren, MESS’le sözleşme görüşmelerimiz 12 Ekim’de başladı. Biz, 12 Ekim’de masaya bir taslak koyduk. Tek tek bütün üyelerimizin beklentisi, isteği, arzusu o taslaktaydı. Ücretlerimize ortalama yüzde 29,57 zam istedik. MESS’in teklifi yüzde 12 oldu. MESS’in, sadece ücretlerle ilgili teklifleri değil, çalışma hayatına ilişkin teklifleri de bizim için hayal kırıklığı olmuştur” dedi.

Zeytinyağında 'var yılı'na girildi: Fiyatlar nasıl etkilenir, düşüş görülür mü? Borsa düşerken paniklemek yerine fırsatları yakalayın Bir ilimizde yanardağ riski! Bilim insanları magma odaları keşfetti: Püskürme ihtimali gündemde EYT'liler risk altında! Uzmanı tarih vererek uyardı: Hak kaybına neden olabilir Aile ve coğrafya etkisi: Zengin doğmak mı, aklını kullanarak zengin olmak mı? Apple Watch'unuzun pil ömrünü iki kat artıracak. Şarj sorununu tarihe karıştıracak 10 etkili ayar