“Turizmde pandemi sonrası kurulacak dünyaya hazırlanmalıyız"

Türkiye Belediyeler Birliği ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, turizmde pandemiden sonra yeni bir dünya kurulacağını ifade ederek, “Akıllı, güvenli ve sağlıklı turizm çok daha önemli hale geldi. Bu değişime hazırlanmalıyız” ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi |

Fikri CİNOKUR

ANTALYA - Türkiye Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen ‘Pandemi Sonrası Bölgesel Kalkınma Toplantıları’nın dördüncüsü Antalya’da gerçekleştirildi. Fatma Şahin toplantının açılışında her bölgenin farklı ve güçlü tarafl arı olduğunu belirtti. Turizmde yeniliklere ve değişime hazır olunması gerektiğini söyleyen Şahin şöyle devam etti: “Özellikle turizmde pandemiden sonra kurulacak yeni bir dünya var. Bu dünyaya hazır olmamız gerekiyor. Şehir ekonomisini, ülke ekonomisini yönetmek gibi üzerimizde bir vebal var. Turizm ülkenin kaderi. Pandemiden sonraki turizmde ne yapacağımıza bakmamız gerekiyor. Hızlı bir şekilde değişime ayak uydurmamız ve yapmamız gerekenler var.” Öte yandan yenilenebilir enerjinin, kültürel mirasın toprağın önemine işaret eden Şahin, “Tarımı akıllandırmak, tohumu ataya dönüştürmek gibi üzerimizde bir sorumluluğumuz var. Ya bu dünyayı cennete dönüştüreceğiz ya da çocuklarımıza bırakacağımız bir dünya kalmayacak. Pandemi başlamadan akıllı şehirleri çalıştık. Yeni dönemde neler yapmalıyız bunları konuşacağız” diye konuştu.

Aldi'nin Türk ailesi temalı reklamı tartışma konusu oldu Borsa düşerken paniklemek yerine fırsatları yakalayın Sayıştay raporunda ortaya çıktı! Sivil havacılık alarm veriyor! En düşük emekli aylığına enflasyon ayarı! İyileştirme masada Kredi ile araç alacaklar dikkat! Faiz düşüşü için ilk sinyal geldi iPhone’a yapay zeka dopingi! Tarih belli oldu, sınırlı sayıda telefonda desteklenecek