Trabzon’a yıllık 73 milyon metreküp içme suyu verilecek

İsale hattıyla ilgili inşaatı devam eden Atasu Barajı’nın Trabzon’un su ihtiyacını 2050 yılına kadar karşılayacağı öngörülüyor. Proje tamamlandığını il merkezine yıllık 73 milyon metreküp içme suyu verilecek.

TARBZON-DÜNYA

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, Trabzon’un içme suyu ihtiyacını 2050 yılına kadar karşılayacak olan içme suyu isale hattı inşaatının devam ettiğini açıkladı. DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, içme suyu kaynağı olan Atasu Barajı’nda isale hattıyla ilgili inşaatın tüm hızıyla devam ettiğini dile getirdi. Yıldız, “Trabzon’un içme suyu ihtiyacını 2050 yılına kadar karşılayacak olan proje kapsamında, 14 adet yeni depo, 7 adet yeni terfi merkezi imalatının yanı sıra, 15 adet depo ve 3 adet terfi merkezinin de iyileştirmesi yapılacak” diye konuştu.

Bugüne kadar, 91,5 kilometre uzunluğundaki isale hattının 85,5 kilometresinin, 8 adet deponun ve 5 adet yeni terfi merkezinin betonarme imalatının tamamlandığını ifade eden Kaya Yıldız, yüzde 82 fiziki gerçekleşmesi sağlanan hattı, 2021 yılında tamamlayarak, hizmete açmayı hedefl ediklerini kaydetti. Yıldız, “Proje tamamlandığında Trabzon’un merkezine yıllık 73 milyon metreküp içme suyu verilecek” dedi.

Gelir İdaresi Başkanlığı: Oyuncaklara ÖTV yok Borsa düşerken paniklemek yerine fırsatları yakalayın Terör örgütü lideri Gülen’in yeni adresi ifşa edildi! Evi 1 milyon dolar değerinde Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan dikkat çeken Köfteci Yusuf çıkışı Ambulansın önünü kesip 112 çalışanlarını dövenler yakalandı Ayçiçek yağı fiyatlarında rekor: 3 ayda 3 zam! Fiyatlar daha da yükselecek mi?