TOBB ALOSBİ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi açıldı 

Aliağa Kimya İhtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesi (ALOSBİ), sanayicilerin kalifiye ara eleman ihtiyacını çözecek proje okulunu Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) ve Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) işbirliği ile hayat geçirdi. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımı ile proje okulunun açılışı gerçekleştirildi.

Haber Merkezi |

İZMİR - TOBB işbirliği ile Türkiye’nin ilk proje meslek lisesini hayata geçirdiklerini belirten ALOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Tezcan, bölgede üretim yapan firmaların personel taleplerinin karşılanması amacıyla, geçmişteki köy okullarını örnek alarak, mesleki ve teknik eğitim lisesi eğitimi ile kalifiye ara eleman yetiştirilmesine karar verdiklerini söyledi. 

Geçtiğimiz yıl temeli atılan okul inşaatının tamamlanarak bu eğitim öğretim yılına yetiştirildiğini vurgulayan Tezcan, “Sanayicilerimizin ihtiyacı doğrultusunda, öğrencilerin fabrikalarda yapılan üretimin bir parçası olması ve mezun edilen öğrencilerin yapacakları işle ilgili tecrübe sahibi olarak mezun olmaları çok büyük önem taşıyor” dedi. 

Bir ilimizde yanardağ riski! Bilim insanları magma odaları keşfetti: Püskürme ihtimali gündemde Borsa düşerken paniklemek yerine fırsatları yakalayın EYT'liler risk altında! Uzmanı tarih vererek uyardı: Hak kaybına neden olabilir Aile ve coğrafya etkisi: Zengin doğmak mı, aklını kullanarak zengin olmak mı? Apple Watch'unuzun pil ömrünü iki kat artıracak. Şarj sorununu tarihe karıştıracak 10 etkili ayar Kredi kartından nakit çekemeyen çözümü böyle buldu: 1 yılda katlandı