TİSK’ten Mersin Üniversitesi Hastanesi’ne 800 bin TL’lik cihaz bağışı

TİSK Mikro Cerrahi ve Rekonstrüksiyon Vakfı, Mersin Üniversitesi Hastanesi’ne, 800 bin TL değerinde mikro cerrahi uygulamalarında kullanılan SPY floresans görüntüleme cihazı hibe etti.

MERSİN-DÜNYA

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu Mikro Cerrahi ve Rekonstrüksiyon Vakfı (TİSK MCV), Mersin Üniversitesi Hastanesi’ne, 800 bin TL değerinde mikro cerrahi uygulamalarında kullanılan SPY floresans görüntüleme cihazı hibe etti. COVID-19 nedeniyle sınırlı katılımla gerçekleştirilen bir törenle hastanenin kullanımına sunulan SPY cihazı, cerrahi tedavilerin muhtemel komplikasyonlarını azaltmakla birlikte, ameliyatın kalitesini, doğruluğunu ve güvenliğini artıracak. TİSK MCV olarak bugüne kadar 25 adet SPY cihazı ve 8 adet cerrahi mikroskopu Türkiye sathında Devlet Hastaneleri ve Devlet Üniversite Hastanelerine bağışladıklarını belirten vakfın Başkan Yardımcısı M.Sinan Abeş, “SPY cihazımızın Mersin Üniversitesi’nin gerek cerrahi uygulamalarına gerekse bilimsel araştırmalarına katkı sağlamasını umut ediyoruz” dedi. Mersin Üniversitesi Rektörü Ahmet Çamsarı, “Özellikle büyük yaralanmalar sonrasında gerçekleşen mikrocerrahi ameliyatlarında SPY cihazı önemli başarılar sağlıyor. Aynı zamanda cerrahi tedavilerin olası komplikasyonlarını azaltıyor, ameliyatın kalitesini, doğruluğunu ve güvenliğini artırıyor” diye konuştu.

Ayçiçek yağı fiyatlarında rekor: 3 ayda 3 zam! Fiyatlar daha da yükselecek mi? Borsa düşerken paniklemek yerine fırsatları yakalayın TÜSİAD Başkanı Turan: Önceliğimiz, ekonomik istikrar ve güven tesisi Ev almak isteyenler en karlı yolu buldu! Akın akın kredi çekiyorlar Cem Garipoğlu'nun öldüğüne neden inanılmıyor? Epözdemir yanıtladı... Coca-Cola’ya zam geliyor! Tarih belli oldu: İşte zamlı kola fiyatları