TEI’nin ürettiği havacılık motorları TEKNOFEST’te sergileniyor

Havacılık motorları üretiminde Türkiye’nin önde gelen şirketlerinden TEI, havacılık sanayisine kazandırdığı ilkleri TEKNOFEST 2023’te sergileniyor.

Haber Merkezi |

ESKİŞEHİR - Bu yıl 6’ncısı düzenlenen festivalde, yerli ve millî platformları göklerle buluşturan motorlarını tanıtmaya hazırlanan TEI, ülkemizin havacılık motorlarında geldiği noktayı katılımcılara aktaracak. TEI’nin her sene TEKNOFEST kapsamında ana yürütücülüğünü üstlendiği Jet Motor Tasarım Yarışması’nın kazananları da İstanbul’da açıklanacak. 27 Nisan – 1 Mayıs tarihleri arasında Atatürk Havalimanı’nda gerçekleşecek festivalde TEI ayrıca, TEI-TJ90 Turbojet Motoru için montaj yarışması da düzenliyor.

TEI standını ziyaret eden katılımcılar, TEI mühendis ve teknisyenleri tarafından tamamen yerli ve millî olarak tasarlanıp, imal edilip, devreye alınan Türkiye’nin ilk mobil gaz türbinli motor test bremzesini inceleme şansı da bulacak. Bremzede festival boyunca, Türkiye’nin ilk millî helikopter motoru TEI-TS1400’ün çekirdek motorunun testleri gerçekleştirilecek.

Milyonlarca emekliyi ilgilendiriyor: İşte yıl sonu için beklenen zam oranı... Borsa düşerken paniklemek yerine fırsatları yakalayın Zeytinyağında 'var yılı'na girildi: Fiyatlar nasıl etkilenir, düşüş görülür mü? Bir ilimizde yanardağ riski! Bilim insanları magma odaları keşfetti: Püskürme ihtimali gündemde EYT'liler risk altında! Uzmanı tarih vererek uyardı: Hak kaybına neden olabilir Aile ve coğrafya etkisi: Zengin doğmak mı, aklını kullanarak zengin olmak mı?