Tarım İl Müdürlüğü, 1.5 yılda 320 kişiyi meslek sahibi yapacak

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ve Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün ortaklaşa yürüttüğü proje kapsamında ilk eğitimler tamamlandı.

BURSA (DÜNYA) - Avrupa Birliğinin finansal kaynak sağladığı, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ve Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün ortaklaşa yürüttüğü Sosyoekonomik Entegrasyonun Desteklenmesi ve Geçim Sağlama İmkânlarının Yaratılması aracılığıyla Türkiye’de Geçici Koruma Altındaki Suriyeliler ile Ev Sahibi Toplulukların Dayanıklılığının Geliştirilmesi Projesi kapsamında açılan Ambalaj ve Paketleme Kursu tamamlandı. Bursa Tarım İl Müdürü Hamit Aygül, mesleki eğitimler, uygulamalı çiftçi okulları ve mevsimlik iş ve tarımsal destek beceri programı (Mitap) kapsamında kurslar düzenleneceğini belirterek, “İlk olarak 19 Ağustos’ta başlayan Ambalaj ve Paketleme I-II kurslarında 20 Suriyeli ve 20 Türk olmak üzere toplam 40 kursiyer eğitimleri tamamlayarak sertifika almaya hak kazandı. Yapılacak İstihdam Fuarları ile özel sektör temsilcileri ile bir araya gelerek iş görüşmeleri yapmaları sağlanacak. Ayrıca oluşturulan İstihdam Hizmet Noktaları ile İŞKUR işbirliğimizin neticesinde faydalanıcılara Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü istihdam masasında profesyonel yardım sağlanacak. İlimizde 1.5 yıl sürecek olan projede 16 adet mesleki eğitim programında 320 kişiye eğitim verilerek mesleki beceri kazandırılacak” dedi.

Cem Garipoğlu'nun öldüğüne neden inanılmıyor? Epözdemir yanıtladı... Borsa düşerken paniklemek yerine fırsatları yakalayın Coca-Cola’ya zam geliyor! Tarih belli oldu: İşte zamlı kola fiyatları Türkiye’nin en zengin 28 iş insanı belli oldu! Forbes açıkladı, liste güncellendi: Ünlü köftecide domuz eti iddiası: Bakanlıktan açıklama İş dünyası zam için harekete geçti! Asgari ücret tartışmaları başladı