STS Uyku Çözümleri, Ar-Ge gücüyle büyümeyi hedefliyor

Kayseri'de Mimarsinan OSB’de üretim yapan STS Uyku Çözümleri, Ar-Ge’yi güçlü tutarak hem ürün çeşidini hem de kapasiteyi artırmayı hedefliyor.

Haber Merkezi |

Hilal SÖNMEZ

KAYSERİ - Yaklaşık bir buçuk yıl önce Mimarsinan OSB’de STS Uyku Çözümleri’ni hayata geçiren Aynur Erman Şahin, hem yabancı ortağı sayesinde hem de üretimin yüzde 90’dan fazlasını ihraç ederek ülkeye önemli döviz kazanımı sağlıyor. Ar-Ge’yi güçlü tutarak hem ürün çeşidini hem de kapasiteyi artırmayı hedefl ediklerini paylaşan Şahin, ilerleyen süreçte Serbest Bölge’de de yer almak istediklerini söyledi.

Hareketli yatak üretiyor

Yaklaşık 20 yıllık sektör tecrübesi olan Aynur Erman Şahin, aile şirketinden ayrılıp, Hollanda vatandaşı olan ortağı ile birlikte STS Uyku Çözümleri’ni kurdu. Hasta yataklarına benzer, evde kullanıma uygun “hareketli yataklar” üretip, üretimin büyük kısmını da ihraç eden Şahin, yeni şirketi olan STS Uyku Çözümleri, yatak sektörü ve aile şirketlerinde yaşanan sıkıntılarla ilgili DÜNYA’ya konuştu. Aile şirketlerinde kuşaklar arası devir teslimlerde ciddi sancılar yaşandığını kaydeden Şahin, “Aile şirketlerinde doğru anayasaların yapılamaması yol ayrılıklarına sebep oluyor. Türkiye’de şirketlerin büyük çoğunun aile şirketi olduğunu düşünürsek bu konuda çalışılması gerektiğini daha iyi görebiliriz” dedi.

‘İhracatımızı artıracağız’

Şu anda 110 kişilik bir ekiple çalıştıklarını ve Almanya ile Hollanda ağırlıklı olmak üzere İsrail ve Amerika pazarı dâhil geniş bir coğrafyaya ürünlerini pazarladıklarını anlatan Aynur Erman Şahin, “Hasta yatağı benzeri hareketli yatakların evlere uyarlanmış halini üretiyoruz. Bu hareketli yatakları yarı mamul halden tam donanımlı haline kadar kendi bünyemizde yapabiliyoruz. Aylık 5 bin hareketli yatak üretiyor ve yüzde 90’dan fazlasını ihraç ediyoruz. Yüzde 8 gibi bir kısmını da iç piyasada Yataş’a veriyoruz” dedi.

Zeytinyağında 'var yılı'na girildi: Fiyatlar nasıl etkilenir, düşüş görülür mü? Borsa düşerken paniklemek yerine fırsatları yakalayın Bir ilimizde yanardağ riski! Bilim insanları magma odaları keşfetti: Püskürme ihtimali gündemde EYT'liler risk altında! Uzmanı tarih vererek uyardı: Hak kaybına neden olabilir Aile ve coğrafya etkisi: Zengin doğmak mı, aklını kullanarak zengin olmak mı? Apple Watch'unuzun pil ömrünü iki kat artıracak. Şarj sorununu tarihe karıştıracak 10 etkili ayar