SAMSİAD ve Samsun Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenen “Yapay Zeka Paneli” gerçekleştirildi

Samsun Sanayici ve İş İnsanları Derneği (SAMSİAD) iş birliğiyle düzenlenen "Yapay Zekanın Gücü: Sektörlerin Geleceği ve Akademik İş Birliği ile Dönüşüm" başlıklı panel, Samsun Üniversitesi Ballıca Kampüsü Asmaaltı Öğrenci Çalışma Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Haber Merkezi |

İş dünyası ve akademiyi bir araya getiren bu önemli etkinlikte, bölgedeki yapay zeka odaklı iş birliği fırsatlarınından bahsedildi. SAMSİAD Başkanı Süleyman Ferşat Eldemir’in açılışını yaptığı programda, Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın’nın moderatörlüğü ile, yapay zekanın sektörlere etkisi, teknolojik dönüşüm süreçleri ve akademi ile sanayi arasındaki iş birliğinin rolü kapsamlı bir şekilde ele alındı.

Panelde Samsun Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Adem Soruç, SAMSİAD Genel Sekreteri Ömer Karlı, SAMSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Yaşar ve Samsun Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selahattin Kaynak konuşmacı olarak yer aldı.

Panelde konuşmacılar, yapay zekanın iş dünyasında yaratacağı fırsatlara ve karşılaşılacak olası zorluklara dikkat çekerek, Samsun’un bu alandaki potansiyelinin artırılmasına yönelik önerilerde bulundular.

IMF: Orta Doğu'daki çatışmanın önemli ekonomik sonuçları olabilir Borsa düşerken paniklemek yerine fırsatları yakalayın Emekli maaşında yeni model şart! Uzmanından 5 çözüm önerisi Mert Başaran’dan finansal özgürlük yolunda altın ipuçları SON DAKİKA: ENAG, eylül ayı enflasyonunu açıkladı Emekliler dikkat! Bankaların promosyon rakamları güncellendi