Sakarya’da topraksız ve jeotermal ısıtmalı tarıma nisan ayında başlanacak  

Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin 46 bin metrekare alan üzerine kurduğu Seracılık Mükemmeliyet Merkezi’nde ilk üretime nisan ayında başlanacak. Örtü altı ve topraksız üretimin yapılacağı Seracılık Mükemmeliyet Merkezi aynı zamanda öğrenciler için de bir eğitim merkezi olacak.

Haber Merkezi |

Hasan COŞKUN

SAKARYA - Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, proje hakkında bilgiler vererek , her alanda olduğu gibi tarımda da Sakarya’nın kaynaklarını en verimli şekilde kullandıklarını söyledi.

“Burada jeotermal ısıtmalı diye ifade ettiğimiz ‘örtü altı’ tarımsal üretim konseptiyle Türkiye’de önemli bir merkez olmayı arzuluyoruz.” diyen Yüce şu bilgileri verdi: “Bu merkez, topraksız tarımın ülkedeki en kapsamlı ve örnek tesislerinden bir tanesi olacak. Tesiste ilk etapta ağırlıklı olarak domates üretilecek. Sürecin devamında ise sebze ve meyve türleri yetiştirilecek. İçinde üretim tesislerinin yanı sıra tarımsal eğitim ve seracılık tekniklerinin öğretileceği özel alanlar da bulunuyor. 27 bin metrekarelik kapalı sera şeklinde olan tesise ilk dikim nisan ayında gerçekleştirilecek.”

Bir ilimizde yanardağ riski! Bilim insanları magma odaları keşfetti: Püskürme ihtimali gündemde Borsa düşerken paniklemek yerine fırsatları yakalayın EYT'liler risk altında! Uzmanı tarih vererek uyardı: Hak kaybına neden olabilir Aile ve coğrafya etkisi: Zengin doğmak mı, aklını kullanarak zengin olmak mı? Apple Watch'unuzun pil ömrünü iki kat artıracak. Şarj sorununu tarihe karıştıracak 10 etkili ayar Kredi kartından nakit çekemeyen çözümü böyle buldu: 1 yılda katlandı