Şakalak’ın Konya’da ürettiği makineler ABD’de tohum ekiyor

Şakalak Tarım Makineleri tarafından üretilen mibzer ve toprak işleme aletleri, ABD'nin aralarında bulunduğu 20 ülkeye ihraç ediliyor.

Haber Merkezi |

İbrahim ÇİÇEKÇİ

KONYA - Konya Organize Sanayi Bölgesi'nde 45 yılı aşkın süredir faaliyetlerini sürdüren Şakalak Tarım Makineleri, yıllık 15 bin makine üretiyor. Şakalak Tarım Makineleri Genel Müdürü Mustafa Genç, firmalarının ekim makineleri ve toprak işleme aletleri üretimi yaptığını söyledi. Üretim grubunda yer alan anıza ekim mibzerinin yanı sıra toprak işleme aletlerinin de son yıllarda ilgi gördüğünü ifade eden Genç, COVID-19 salgınının etkisine rağmen geçen yılı yoğun üretimle geçirdiklerini kaydetti. Genç, kentte tarıma dayalı sanayinin gelişmesiyle sektörün dünyaya güçlü şekilde açıldığını anlatarak, “2020 yılı, pandemi olmasına rağmen talebin oldukça fazla olduğu bir yıldı. 20 ülkeye ihracatımız var. Çevre ülkelere ciddi oranda ihracatımız var ve bu pazarlarda büyük potansiyel görüyoruz. Bazı Avrupa ülkelerine fason üretim de yapıyoruz. Güney Amerika'dan ciddi oranda talep alıyoruz. Sebze ekim makinelerinde yoğun talep alıyoruz. ABD topraklarında ürettiğimiz makinelerle tohum ekiliyor. ABD'ye yılda 150'nin üzerinde mibzer gönderiyoruz. Bu pazardaki etkinliğimiz her geçen yıl artıyor" diye konuştu.

Çiftçiden aldığı geri bildirimle ürün geliştiriyor

Şirketin 300 kişiyi istihdam ettiğini dile getiren Genç, "Üretimimizin yüzde 40'ını ihraç ediyoruz. Üç grup makine içerisinde 50'ye yakın çeşit ürünü imal ediyoruz. Üretim teknolojisinde Ar-Ge'ye yaptığımız yatırım ve tecrübemizle sektörde yerimiz belli bir noktada. Ar-Ge konusunda sürekli çalışıyoruz. Üniversiteden de destek alıyoruz. Çiftçilerden geri bildirim de alarak ürün geliştiriyoruz" diye konuştu.

Zeytinyağında 'var yılı'na girildi: Fiyatlar nasıl etkilenir, düşüş görülür mü? Borsa düşerken paniklemek yerine fırsatları yakalayın Bir ilimizde yanardağ riski! Bilim insanları magma odaları keşfetti: Püskürme ihtimali gündemde EYT'liler risk altında! Uzmanı tarih vererek uyardı: Hak kaybına neden olabilir Aile ve coğrafya etkisi: Zengin doğmak mı, aklını kullanarak zengin olmak mı? Apple Watch'unuzun pil ömrünü iki kat artıracak. Şarj sorununu tarihe karıştıracak 10 etkili ayar