Progim Yalın Dönüşüm ve Yazılım, yalın üretim simülasyonu geliştirdi
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nde faaliyet gösteren ve 2014 yılından bu yana yalın üretim, üretim yönetimi ve TPM alanlarında hizmet veren Progim Yalın Dönüşüm ve Yazılım, “Yalın Fabrika Simülasyonu ile Yalın Üretim Eğitimi” programıyla işletmelerin yalın üretime geçerek elde edeceği kazanımla ilgili farkındalık yaratıyor.
Haber Merkezi |ESKİŞEHİR
İşletmelerin maliyetlerini düşürmek, kaliteyi yükseltmek ve teslimat hızlarını artırmak için yalın üretim sisteminin kurulmasını sağlayarak, dijital dönüşüme yönelik yol haritası çıkaran Progim Yalın Dönüşüm ve Yazılım, Endüstri 4.0 yolunda işletmelerin güvenli bir şekilde yol almasına katkı sunuyor. Yalın üretim sisteminin herkes tarafından uzun yıllardır bilinen ancak iyi ve sürekli uygulama açısından büyük zorluklar yaşandığı için pek çok zaman denenip başarısızlıkla sonuçlanan bir çaba olarak kaldığını belirten Progim Genel Müdürü Engin Eroğlu, “Kobilerimizin yaşadığı en büyük sorunlardan birisi olan verimsizlik nedeniyle maliyetlerin yüksek olması probleminin en önemli çözümü yalın üretim sistemine geçiştir. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’mız da bu açığı görmüş olup son yıllarda yurt çapında birçok şehrimizde “Model Fabrikalar” kurmaya başlamıştır. Model fabrikaların ülkemiz sanayisinin yalın dönüşümünü gerçekleştirmesinde katkısının çok büyük olacağı aşikardır” diye konuştu.
Bu noktada yaklaşık 30 yıllık tecrübeleri ile yalın üretimde hala önemli yol alamamış ve şirket içerisindeki dirençleri kıramamış olan işletmelere çare olarak “Yalın Fabrika Simülasyonu ile Yalın Üretim Eğitimi” programı geliştirdiklerini aktaran Eroğlu, “Yalın üretim sistemine geçme kararı almadan önce veya aldıktan sonraki uygulamalar sırasında işletme çalışanları birçok sebepten dolayı sürekli direnç gösterebilmektedirler. Bu dirençler en tepe yönetimden mavi yakalı çalışanlara kadar her seviyede olabilmektedir. “Yalın Fabrika Simülasyonu” ile, katılımcılarda yalın üretime geçmeyle sağlanacak faydaların farkındalığı oluşturulmaktır. Katılımcılar böylece yalın üretim öncesi ve sonrası üretim şartlarını ve maliyet değişimlerini gerçek bir fabrikada yaşıyormuş gibi algılayıp öğrenmektedirler” dedi.