Portakal Çiçeği Karnavalı bu yıl online’a taşınıyor

Adana’da 2013 yılından bu yana düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı bu yıl "KarnavalOnline" adıyla online düzenlenecek.

Haber Merkezi |

ADANA - Bu yıl 9’uncusu yapılacak karnaval, pandemi nedeniyle 1-4 Nisan tarihleri arasında dijital buluşma olarak planlandı. Karnaval Komitesi, pandemi önlemlerinin devam ettiğini ve bu çerçevede karnavalın dijital olarak düzenlenmesi kararını aldıklarını bildirerek, “Hazırlayacağımız dolu dolu programla, ünlü konuklar ve sanatçıların da katılacağı yayınlar ile yine herkese karnaval ruhunu yaşatacağız. Birliktelik ruhumuza iyi gelecek, motivasyonumuz artacak” açıklamasını yaptı.

Ödüllü karnaval klasikleri olan Kortej Kostüm Yarışması, Portakallı Lezzetler Yarışması, Portakal Çiçeği Koşusu, Portakal Çiçeği Ulusal Satranç Turnuvası, Hızlı Dürüm Yeme Yarışması bu yıl da düzenlenirken, yeni etkinlikler de programa dahil olacak. “Arabalı Karnaval” ile karnaval açılış töreni ve konserine sınırlı sayıda karnaval sever fiziki olarak otomobilleriyle katılacak; 10 binlerce kişi de töreni ve konseri online izleyecek. Karnavalda “Nehrin İki Yakası” sporcuların mücadelesine sahne olacak. “Büyüksaat’in Ritmi” adıyla dans gösterileri yapılacak. “Dev Satranç” etkinliğinde, ünlü satranç ustalarının hamleleri satranç kıyafetleri giymiş oyuncular tarafından teatral hareketlerle canlandırılacak. “KarnavalKids” kapsamında 0-6 yaş grubu çocuklar ve ebeveynleri için eğlenceli ve ilgi çekici etkinlikler yer alacak.

Aldi'nin Türk ailesi temalı reklamı tartışma konusu oldu Borsa düşerken paniklemek yerine fırsatları yakalayın Sayıştay raporunda ortaya çıktı! Sivil havacılık alarm veriyor! En düşük emekli aylığına enflasyon ayarı! İyileştirme masada Kredi ile araç alacaklar dikkat! Faiz düşüşü için ilk sinyal geldi iPhone’a yapay zeka dopingi! Tarih belli oldu, sınırlı sayıda telefonda desteklenecek