"Pamukluk Barajı inşaatı devam etmeli”

Pamukluk Barajı'ndaki inşaat çalışmalarının ödenek sorunu nedeniyle olumsuz etkilendiğini belirten MESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Engin, kent ekonomisi ve bölge tarımı için stratejik öneme sahip olan projesinin devam etmesi için tüm önlemlerin alınmasını istedi.

MERSİN - Mersin’in Tarsus ilçesinde 2011 yılında sulama, enerji ve içme suyu temininde kullanılmak için temeli atılan Pamukluk Barajı’nın inşaat çalışmalarının ödenek sorunu nedeniyle olumsuz etkilendiğini belirten Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Engin, yüklenici firmanın yaşadığı finans sorunları nedeniyle projeden çekileceğine yönelik duyumlar aldıklarını söyledi. Aradan geçen 9 yılda benzer finans sorunları nedeniyle 3 kez el değiştiren baraj projesinin bir an önce tamamlanarak kamu hizmetine kazandırılması gerektiğini belirten Başkan Engin, “Pamukluk Barajı inşaatı yılan hikayesine dönmeden gerekli önlemler alınmalı ve en azından ön yüzey betonlarının yıl içinde tamamlanarak Mersinlilerin hizmetine kazandırılmalıdır. Çünkü Pamukluk Barajı Mersin için önem arz eden stratejik bir projedir. Projenin tamamlanmasıyla 9 bin 776 kişiye ek istihdam ve yılda 131 milyon TL’lik gelir artışı hedefleniyor” dedi.

“Tamamlanırsa Çukurova havzasının tarımına can suyu olacak”

Mersin’de yılın 12 ayında kesintisiz tarımsal üretim faaliyetlerinin yapıldığını ve baraj projesinin kentin sulama suyu ihtiyacının büyük bir bölümünü karşılayacağını hatırlatan Hasan Engin, “Koronavirüs salgınının tarımın ne kadar önemli olduğunu ve üzerinde ne kadar ciddiyetle durulması gerektiğini bir kez daha gözler önüne serdi. Tarımda üretim ve tedarik zincirinin mutlak suretle aksamadan sürdürülmesi için tarımsal sulama kaynaklarının arttırılması gerekmektedir. Bu nedenle Pamukluk Barajının tamamlanması ile enerji maliyetlerinin önüne geçilecek bu projeyle ucuz sulama maliyetleri ile Çukurova havzasının tarımına can suyu olacaktır” diye belirtti.

Yılda 68 milyon kilovat saat enerji üretecek

Pamukluk Barajı tamamlandığında yıllık 282 milyon metreküp su depolama hacmine ve yıllık 128 milyon metreküp içme suyu kapasitesine sahip olacak. Ayrıca barajdan 184 bin dekar zirai araziye sulama suyu temin edilmesi hedeflenirken, şehir merkezi başta olmak üzere birçok mahalleye 2060 yılına kadar içme suyu verilecek. Baraj projesinde yılda 68 milyon kilovat saat enerji üretilmesi de öngörülüyor.

Merkezi yönetim brüt borç stoku 8,3 trilyon lira oldu Finansal okuryazarlığınızı ücretsiz eğitimlerle geliştirin! İmamoğlu'dan Beyoğlu tepkisi Asgari ücret, memur ve emekli maaş zam tahminini açıkladı Stoltenberg: 10 yıllık görev süremde 5 büyük ders aldım Deniz Demir'den GSS borçları için soru önergesi