Ortimobil, Teknofest’te yeni modellerini tanıtacak

Mersin’de üretilen lüks elektrikli golf otomobili Ortimobil’in yeni üyeleri Army- Ambulans ve Army- Falcon, 2-6 Ekim tarihlerinde düzenlenecek Teknofest Adana 2024’te görücüye çıkacak.

Haber Merkezi |

MERSİN/EKONOMİ

AKY Grup tarafından Mersin Tarsus 2’nci Organize Sanayi Bölgesi’ndeki 3 bin metrekarelik fabrikada 2, 4 ve 6 kişi taşıma kapasitesiyle üretilen Ortimobil’in; Orti-100B, Orti- 200, Orti- 200B, Orti- 300B, Orti- 100T (Traffic) gibi toplam 16 farklı modeli bulunuyor. Her amaca uygun tasarım gerçekleştiren AKY Grup, araçlarını Teknofest Adana 2024’te tanıtacak. Ortimobil ailesinin en yeni üyeleri Army- Falcon ve Army- Ambulans M12 standında boy gösterecek.

Savunmanın çeşitli kollarında kullanılabilecek yeni modeller, otonom özellikleriyle dikkat çekiyor. Direkt insan sağlığına etki edecek olan Army- Ambulans, trafiğe kapalı alanlarında yaşanması muhtemel sağlık sorunlarına ilk müdahalede kullanılabiliyor. Uzaktan kumanda edilebilen Army- Falcon ise daha önceden hafızasına tanımlanan güzergâh boyunca sürücüsüz şekilde yol alabiliyor.

Ortimobil modellerinin standart donanımında 4 teker bağımsız süspansiyon, ses sistemi, USP girişi, geri görüş kamerası, yeni nesil ayna sinyalizasyonu, güçlü motor teknolojisi, yeni nesil batarya düzeneği, jel bataryada 6 saatte şarj, tek şarjla 100 kilometre menzil, lüks deri koltuklar ve her koşula uygun 22 inç dişli tekerler bulunuyor.

Birleşik Krallık bu Türk yatırımını konuşuyor: 1 milyar sterlinlik yatırım Mert Başaran’dan finansal özgürlük yolunda altın ipuçları İstanbul’dan daire fiyatına Roma'dan ev alınıyor 2024'te mi 2025 yılında mı emekli olunmalı? Özgür Erdursun yanıtladı Yurt dışından telefon almanın masrafı ağırlaşıyor! Borsa ve dolarda yıl sonu beklentisi ne? Piyasada yükseliş hızlanır mı?