Mersin'de Ar-Ge kapasitesini artıracak işbirliği

Mersin Üniversitesi ile Mersin Yatırımcı İş İnsanları Derneği (MERYAD), kentteki firmaların Ar-Ge ve inovasyon kapasitelerini artırmak amacıyla işbirliği protokolü imzaladı.

Haber Merkezi |

MERSİN - Mersin Üniversitesi Rektörü Ahmet Çamsarı, iş dünyası ile üniversitelerin bir araya gelmesinin çok önemli olduğunu ve bu alanda birçok proje gerçekleştirdiklerini söyledi. Çamsarı, “Sektördeki sanayicilerle bir araya gelmek, destek istemek çok önemli. Üniversitemiz her alanda kendisini yukarıya taşıyor. Altyapımızı tamamladıktan sonra, akademik başarılar kazanmak bizleri gururlandırıyor. Bu sayede öğrenci kalitemiz artıyor ve üniversitemiz daha da iyi bir konuma yükseliyor” dedi. Mersin Üniversitesi ile işbirliği yaparak kentteki firmalara katkı sunacaklarını belirten MERYAD Başkanı Çoşkun Doğmuş ise “Üniversite ile iş dünyası arasındaki bağın her geçen gün arttığını görüyoruz. Biz de dernek olarak bu işbirliği ile üniversite sanayi işbirliğine katkı sunmayı hedefl iyoruz. İş insanları olarak üniversitemizin hem akademik hem de teknik imkanlarından faydalanmak istiyoruz. İlişkilerimizi daha da iyi bir noktaya getireceğimize inanıyoruz” dedi.

Asgari ücret, memur ve emekli maaş zam tahminini açıkladı Finansal okuryazarlığınızı ücretsiz eğitimlerle geliştirin! Stoltenberg: 10 yıllık görev süremde 5 büyük ders aldım Deniz Demir'den GSS borçları için soru önergesi Ceyhan Belediye Başkanı'na hapis ve siyasi yasak kararı Kiralık ve satılık ev sayısı arttı, reel fiyatlar düştü!