Mersin raylı sistemi, 18 Şubat’ta 2'nci ihaleye çıkıyor

Mersin Büyükşehir Belediye Meclis’inde, raylı sistem projesinde gelinen son aşama hakkında değerlendirmelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, ihale sürecindeki ikinci aşamanın 18 Şubat’ta başlayacağını duyurdu.

Haber Merkezi |

MERSİN - İnşaata en geç haziran ayında başlamayı hedefl ediklerini kaydeden Seçer, “İhale programlarında ön yeterlilik işlemleri tamamlandı. 2’nci ihalemizi 29 Ocak’ta planlıyorduk ancak Noel tatili nedeniyle yurtdışında özellikle finans kurumlarıyla işbirliği yapacak yerli inşaat firmalarımızın sorun yaşamaması için 20 gün erteledik” diye konuştu. 13,4 kilometrelik yeraltı raylı sistem çalışmasının Tulumba Kavşağı’nın 500 metre batısından Tren Garı’na kadar olan kısmının, zeminin üstüne rahatsızlık vermeden yürütüleceğini aktaran Vahap Seçer, Mezitli eski belediye binasına kadar olan yaklaşık 7.5 kilometrelik kısmının da aç-kapa yöntemiyle gerçekleştirileceğini söyledi. Seçer, “Yer altı çalışmalarında da bazı bölgelerde tüneller açılacağı için trafiğin aksayacağı yerler olabilir. Ancak yaptığımız değerlendirmelerde metro inşaatı başlayana kadar Hal Kavşağı’ndan doğu istikametinden batı istikametine Mersin’i doğubatı aksında kat edecek bir araç, yaklaşık 10 dakikada Hal’den Vatan Caddesi’ne ve Mezitli’ye ulaşacak” açıklamasını yaptı.

Asgari ücret, memur ve emekli maaş zam tahminini açıkladı Finansal okuryazarlığınızı ücretsiz eğitimlerle geliştirin! Stoltenberg: 10 yıllık görev süremde 5 büyük ders aldım Deniz Demir'den GSS borçları için soru önergesi Ceyhan Belediye Başkanı'na hapis ve siyasi yasak kararı Kiralık ve satılık ev sayısı arttı, reel fiyatlar düştü!