Mermercilerden köye dönüş projesi

Maden Mermer Üretici ve Sanayici İş Adamları Derneği (MADSİAD) üyeleri, köyden kente göçü önlemek için köy okullarına yönelik projelerle farkındalık başlattı.

Zehra ORUÇ
BURSA - Mermerciler, “Öğrenciler Sanatla Buluşuyor” projesi kapsamında Mustafakemalpaşa ilçesinin Ovaazatlı Mahallesi’ndeki köy okulunun binalarının içi ve dışı ile okul bahçesinin onarımı ile Atatürk büstünü yenileme çalışmalarını yürüttü. Öte yandan, öğrencilerin daha iyi eğitim alabilmesi için koşullar iyileştirilerek, gelecek nesillerin hayatlarına bu günden dokundu.

MADSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Efendioğlu, bu projesi ilk olarak Mustafakemalpaşa ilçesinden başlattıklarını; ancak yıl içinde Orhaneli’deki köy okullarının kullanımına açmak üzere bir laboratuvar yatırımı gerçekleştireceklerinin bilgisini verdi. “Amacımız köyleri yaşatmak ve kalkındırmak, köyleri yeniden cazibe merkezi yapmak” diyen Erol Efendioğlu, “Öğrenciler yarıyıl tatilindeyken okullarını yeniledik. Onlar için büyük sürpriz oldu. Bu projeyi sürdürülebilir kılmak istiyoruz. Her yıl Bursa’nın dağ köylerine ulaşıp, okulları yenileyeceğiz. Bu proje MADSİAD’ın misyonu olacak” diye konuştu. Erol Efendioğlu, proje ile farkındalık yaratmak istediklerini ve ilgili stk ve kamu kuruluşlarının bir araya gelerek tüm illerde bu projenin başlamasını arzu ettiklerini sözlerine ekledi.

Ovaazatlı İlk ve Orta Okulu Müdürü Cengiz Çarkacı da tüm dernek üyelerine destekleri için teşekkür etti.

Kredi ve kredi kartı yapılandırması başladı: Faiz oranı ne? Borsa düşerken paniklemek yerine fırsatları yakalayın Demirtaş'tan Destici'ye tepki: Vatandaşlığı iptal edilsin İş yeri kiraları yüzde 70 arttı! Şişli, Beyoğlu, Kadıköy’de makas açılıyor DEM Parti’den yeni anayasa tartışmalarına yanıt: 'Anayasa tartışmaları doğru yerden başlamadı' Hoşgeldin faizleri yükselişe geçti, yatırımcılar soluğu bankada aldı