MediaMarkt, dijitalleşme ve fiziksel mağazacılıkla büyümeye devam ediyor

Perakende sektöründe faaliyetlerine devam eden MediaMarkt, Türkiye pazarındaki payını artırmaya devam ediyor. Ayda yaklaşık 25 milyon online ziyaretçi 8 milyon ise fiziksel ziyaretçilerinin olduğunu belirten MediaMarkt Türkiye CEO’su Hulusi Acar, yeni dönemde, dijital çağa ayak uydurarak yollarına devam edeceğini belirtti.

Haber Merkezi |

İREM CEYLİN DEMİRCAN / İZMİR

MediaMarkt olarak deneyime önem veren bir anlayışları olduğunu ifade eden Acar, “MediaMarkt Almanya’da bundan 50 sene önce kurulmuş bir mağaza bu yüzden fiziksel mağazacılığı oldukça kuvvetli, geçtiğimiz 50 senesi böylesi gelişmiş bir mağazanın Türkiye’de de 100 mağazası var. 250 bin metre kareye yayılmış bir toplam hacmi var. Bu anlamda Türkiye’deki tüketici elektriği zincir mağazaları içinde hem lider hem de en büyüklerinden bir tanesi. Bundan sonraki 5 sene 10 seneye baktığımızda dijitalleşme her geçen gün önemli olacak fiziksel kaslarımız kuvvetli şimdi de dijital tarafta büyüme yaşıyoruz. Bunun için web sitemizi ve uygulamamızı yeniledik” dedi.

Türkiye’den kazandığını Türkiye’ye yatırıyor

Dijitalleşmenin çok önemli olmasını yanı sıra deneyimin de oldukça önemli olduğunu aktaran Acar, “Müşteri deneyim yaşamak istiyor. Almak istediği ürünü denemek kullanmak, hatta aldıktan sonra memnun kalmazsa iade edecek fiziksel bir kanal arıyor. Bozulursa tamir ettirecek bir yer arıyor, bütün bunları belli bir noktadan yaptırmak istiyor. Bunları sadece online yaptırınca deneyimin bir bacağı eksik kalıyor. O yüzden de bir iki taraftan da büyüyen bir programımız var” dedi.

Yaklaşık 15 bin çeşit ürün bulunduğunu aktaran Acar, “Müşterilerimize onlineda ve offlineda iyi bir deneyim yaşatmak bizim birinci önceliğimiz. Bunun yanında fiziki mağaza açmaya da devam edeceğiz. Şu anda önümüzde Kuşadası var, bu hafta açılışı gerçekleşecek. Ardından Denizli’de ikinci mağaza geliyor. Elâzığ yolda, İstanbul yolda. MediaMarkt, Türkiye’den kazandığımızı Türkiye’ye yatırmaya devam ediyor” diye konuştu.

iPhone’a yapay zeka dopingi! Tarih belli oldu, sınırlı sayıda telefonda desteklenecek Borsa düşerken paniklemek yerine fırsatları yakalayın İETT'den dört ilçeye yeni hat ve 1662 ek sefer Türkiye, rekabetçilik endeksinde son beş yılda geriledi Milyonlarca emekliyi ilgilendiriyor: İşte yıl sonu için beklenen zam oranı... Zeytinyağında 'var yılı'na girildi: Fiyatlar nasıl etkilenir, düşüş görülür mü?