Lavanta bahçeleri Pamukkale’ye renk katacak

Denizli’nin turizm beldesi Pamukkale’nin ekoturizmden de pay alması için bölgeye lavanta bahçeleri kurulmaya başlandı.

Osman Nuri BOYACI-DENİZLİ

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde Akçapınar, Belenardıç ve Kurtluca mahallelerinde lavanta bahçeleri kuruldu. Gözler Mahallesi’nde ise Pamukkale Tıbbi ve Aromatik Bitkileri Yetiştiriciler Birliği’nin öncülüğünde düzenlenen kursu tamamlayan 80 girişimciye sertifikaları verildi. UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ndeki Pamukkale’ye gelen ziyaretçilerin, lavanta bahçelerini de gezerek daha çok döviz bırakması amaçlanıyor. İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Turhan Veli Akyol, bölgenin ekoturizm için önemli olduğunu belirterek, Denizli olarak projeyle ekoturizmden pay almak istediklerini söyledi.

Merkezefendi Ziraat Odası Başkamı Hamdi Gemici de, özellikle son birkaç yılda Denizli’de lavanta üretiminin yaygınlaşmaya başladığını söyledi. Her yıl milyonlarca turistin geldiği Pamukkale’nin çevresinin lavanta üretimi için uygun bir iklime sahip olduğunu söyleyen Gemici, “Lavanta sadece ürün olarak değil görsel güzelliğiyle ekoturizm için güçlü bir potansiyel oluşturuyor. Lavanta bahçelerini her yıl binlerce kişi gezip fotoğraf çektiriyor. Pamukkale de bu potansiyeli avantaja dönüştürebilir” dedi.

Gelir İdaresi Başkanlığı: Oyuncaklara ÖTV yok Borsa düşerken paniklemek yerine fırsatları yakalayın Terör örgütü lideri Gülen’in yeni adresi ifşa edildi! Evi 1 milyon dolar değerinde Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan dikkat çeken Köfteci Yusuf çıkışı Ambulansın önünü kesip 112 çalışanlarını dövenler yakalandı Ayçiçek yağı fiyatlarında rekor: 3 ayda 3 zam! Fiyatlar daha da yükselecek mi?