Kültepe Yatırım, teknoloji yatırımcılığında Anadolu’ya model oldu

Kayserili 20 iş insanı ve sanayici tarafından teknoloji odaklı girişimlere yatırım yapmak için 2019 yılında kurulan Kültepe Yatırım, pandeminin araya girmesiyle bir buçuk yılda 12 teknoloji odaklı girişime yatırım yaptı.Portföyde yer alan girişimlerin 9’u yeni yatırımlarını alarak büyümelerini sürdürürken 3 girişim ise yeni yatırım almak için görüşmelerine devam ediyor.

Haber Merkezi |

HİLAL SÖNMEZ/KAYSERİ

Teknoloji yatırımcılığını Kayseri’de ve Anadolu’da geliştirmek ve tüm yatırımcılara yaymak isteyen Kültepe Yatırım, SPK (Sermaye Piyasası Kurulu) onaylı Kültepe Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’nu (GSYF) kurarak daha ölçekli yatırımlar yapmaya başladı.

Kültepe GSYF, 100 milyon TL büyüklüğe ulaşma hedefiyle yola çıktı ve 6 ay içinde başta Kayserili yatırımcılar olmak üzere farklı şehirlerden ve yurtdışından 45'in üzerinde yatırımcıyı fona dâhil etti. Aynı zamanda otonom teknolojiler, yapay zekâ, biyoteknoloji, yenilenebilir enerji ve sürdürülebilirlik, oyun teknolojileri gibi alanlarda da 6 yeni girişime yatırım kararı verildi. Fona katılacak tüm yeni yatırımcılar da bu teknoloji odaklı girişimlere yatırım yapmış olacak. Fikir aşamasını geçmiş ve ciro üretme kabiliyetine sahip olan teknoloji şirketlerine yatırım yapan Kültepe GSYF, 2023 yılı sonuna kadar globalde faaliyet gösterme ve büyüme potansiyeli olan 10 startup ya da scaleup şirkete yatırım yaparak fonun ivmelenmesini hedefliyor.

Konuyla ilgili EKONOMİ’ye konuşan Kültepe Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Ulukaya, “Kültepe Yatırım Kayseri’de yeni nesil iş şekli olan startupların gelişeceğine inanan 20 vizyoner iş insanı tarafından hayata geçirilen bir oluşum. Ortaklık yapısının doğru kurgulanması ve birlikte hareket etme kabiliyetinin oluşmasıyla neler yapabileceğimizi Kültepe Yatırım çatısı altında bir kez daha gördük. Başka yatırımcıların da bu işe olan ilgisinden dolayı, yatırımcıların haklarının korunduğu, tamamen şeffaf olan, günlük değerinin açıklandığı, payların Merkezi Kayıt Kuruluşu üzerinden takip edildiği, Sermaye Piyasası Kurulu onaylı olan girişim sermayesi yatırım fonunu kurmaya karar verdik. Faiz hassasiyetimizden dolayı icazet belgemiz ile faiz geliri olmayan geleceğin teknolojilerine yatırım yapmaya devam ediyoruz. Kültepe Yatırım Genel Sekreteri Abdurrahman Çam ise Kültepe Yatırım’da yapısı itibariyle Anadolu’da bir ilki gerçekleştirdi. Kayseri’de geleneksel yatırıma yani altın, borsa, gayrimenkul ve benzerlerine alternatif olarak melek yatırıma ve melek yatırımdan da fona dönüşen bu yapıda ekibimiz ve yönetim kurulumuzun katkısı çok büyük. Girişimlere yatırım yapmanın yanında bu girişimleri yatırımcılarımızla paylaşarak teknoloji kullanım seviyelerine katkıda bulunduk. Bu süreci öğrenmek ve bu alana dâhil olmak isteyen tüm yatırımcılar fona katılarak hem ekonomiye destek olacak hem de teknolojiye daha hızlı adapte olacaklar” dedi.

Stoltenberg: 10 yıllık görev süremde 5 büyük ders aldım Finansal okuryazarlığınızı ücretsiz eğitimlerle geliştirin! Deniz Demir'den GSS borçları için soru önergesi Ceyhan Belediye Başkanı'na hapis ve siyasi yasak kararı Kiralık ve satılık ev sayısı arttı, reel fiyatlar düştü! Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak: Piyasalar ne bekliyor?