Koluman, yük ve sürücü güvenliğini ‘Smart’ ile sağlayacak

Koluman Otomotiv; karayollarında yük taşıyan araçların performansını izleyip hız, lastik basıncı ve fren disk sıcaklığı gibi verileri derleyerek olası riskleri mobil uygulamayla bildiren ‘Smart’ sistemini geliştirdi. Lojistik sektöründe yeni bir çığır açacak sistem, yakın zamanda hizmete sunulacak.

Haber Merkezi |

MERSİN / EKONOMİ

Smart sisteminin lansmanı, Hannover IAA Transportation 2024 Fuarı'nda yapıldı. Koluman Otomotiv Ar-Ge Müdürü Erhan Biçer, gerçek zamanlı veri toplama ve gelişmiş uyarı olanaklarıyla öne çıkan sistemin araç performansını sürekli olarak takip ettiğini anlattı.

Smart’ın lastik basıncı, fren disk sıcaklıkları, hız, voltaj durumu ve yük güvenliği gibi kritik verileri toplayıp gerçek zamanla sunuculara ilettiğini ifade eden Biçer, “Kullanıcılar bu bilgilere mobil uygulama üzerinden erişebiliyor. Taşıma sırasında karşılaşılabilecek riskleri önceden tespit eden sistem, taşınan malların güvenliğini en üst düzeye çıkarıyor. Smart, araç içi güvenliği artıran gelişmiş sensörleriyle de dikkat çekiyor. Sensörler ani duruş, keskin dönüş veya devrilme risklerini anında bildiriyor. Bu sayede, taşıyıcı firmalar ve sürücüler, gerekli önlemleri hızla alabiliyor” dedi.

“Sektörün standartlarını belirleyecek”

Operasyonel verimliliği de ciddi ölçüde yükselten Smart’ın sensörleriyle izinsiz yükleme ve yük müdahalelerine karşı koruma sağladığını kaydeden Biçer, “Sistem lojistik operasyonların daha güvenli ve sorunsuz yürütülmesini sağlıyor. Sektörde fark yaratacak projemizi en kısa süre içinde hizmete sunmayı planlıyoruz. Smart, gelecekte taşımacılık sektöründe standartları belirleyecek” diye konuştu.

İstanbullular dikkat! Hava bir anda soğuyacak, tarih belli oldu Mert Başaran’dan finansal özgürlük yolunda altın ipuçları Bankaların promosyon yarışı kızıştı: Emeklilere uyarı geldi: 'Acele etmeyin' Birleşik Krallık bu Türk yatırımını konuşuyor: 1 milyar sterlinlik yatırım İstanbul’dan daire fiyatına Roma'dan ev alınıyor 2024'te mi 2025 yılında mı emekli olunmalı? Özgür Erdursun yanıtladı