Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, dijital pazar KO-MEK Sepeti hayata geçirdi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, KO-MEK kursiyerlerinin eserlerini satarak gelir elde edecekleri KO-MEK Sepeti adında dijital pazar kurdu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kursları (KO-MEK) sergilerindeki eserler, komeksepeti.com’dan satın alınabilecek.

Haber Merkezi |

KOCAELİ / DÜNYA

Hizmete aldıkları KO-MEK Sepeti ile ilgili açıklama yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, KO-MEK’in 16 yıldır 350 farklı branşta 668 bin kursiyere eğitim verdiğini söyledi. Kursiyerlerin yüzde 80’inin kadın olduğunu belirten Büyükakın, “Kursiyerlerimizin elemeği göz nuru ürünlerinin ekonomiye ve aile bütçesine kazandırılması gerektiğini düşündük. Tüm detayları incelikle işlenmiş bir proje olan KO-MEK Sepeti’ni hayata geçirdik. Bu projenin ev ekonomisine ciddi sağlayacağına inanıyorum. Bu, dijital istihdam seferberliğidir.” dedi.

Yeni dönem belediyeciliği; emeği, üretimi ve özellikle kadın emeğini desteklemek olarak tanımlayan Büyükakın, “Üreticilerimizin tek başına yapamayacakları şeyleri kolaylaştırmak için katalizör görevini yerine getirerek imkan sunuyoruz. Bu imkanlar da üreticiden başlayarak tüketiciye kadar uzanan ve tüm detayları içeren bir tasarımla oluşturulmalı. Her aşama planlanmalı. Üretim birimi başına çok daha fazla kazandıracak şekilde planlama yapıyoruz.” şeklinde konuştu.

220 bin liraya kadar olan satışlar gelir vergisinden muaf olacak

KO-MEK kursiyerlerinin ürünlerini KO-MEK Sepeti internet sitesi aracılığıyla satabileceğine dikkat çeken Tahir Büyükakın, şunları söyledi: “KO-MEK Sepeti, hem emeğin üretime katılmasına hem de kursiyerlerin aile ekonomilerine katkı sunmasına vesile olacak. Esnaf Vergi Muafiyet Belgesi kapsamında yıllık geliri 220 bin liraya kadar olan satışlar gelir vergisinden muaf olacak. Bu da aylık 19 bin TL’ye kadar ürün satışından vergi alınmayacak demek. Aktif kursiyerlere yapılan ilk duyuru ile 35 KO-MEK Kurs Merkezinde eğitim alan 632 kursiyer, 2 bin 154 ürün ile satış yapmak üzere başvuruda bulundu. Satış yapmak isteyen kursiyerlerimiz en yakın KO-MEK Kurs Merkezine başvurabilecekler.”

Türkiye’nin en zengin 28 iş insanı belli oldu! Forbes açıkladı, liste güncellendi: Borsa düşerken paniklemek yerine fırsatları yakalayın Ünlü köftecide domuz eti iddiası: Bakanlıktan açıklama İş dünyası zam için harekete geçti! Asgari ücret tartışmaları başladı Fed tutanakları: Üyelerin büyük çoğunluğu faiz indirimini destekledi Honda, 1,7 milyon aracını geri çağıracak