Kınık OSB’deki yatırımcılar doğalgaz bekliyor

İzmir - İstanbul Otoyolu’nun açılması ile birlikte yatırımcı akınına uğrayan ve genişleme alanı ile ilgili hazırlıklarını sürdüren Kınık Karma Organize Sanayi Bölgesi’nde yatırımcılar doğalgazın bir an önce bağlanmasını istiyor.

Haber Merkezi |

Nihat DELİBAŞI

İZMİR - 3 milyon dolar yatırımla kurdukları ve ayda 180 ton mısır cipsi üretecek fabrikalarını doğalgaz bağlantısı olmaması nedeniyle faaliyete alamadıklarını belirten Mima Tarım Genel Müdürü Ali Sami Karaalp, “Bugün üretime geçecek noktadayız. Ancak doğalgaz olmadığı için yapamıyoruz. Temennimiz kısa bir sürede bağlantının tamamlanması” dedi.

Karaalp, bölgenin üreticisini korumak ve istihdama katkı sağlamak amacıyla aldıkları yatırım kararını kısa sürede realize ederek fabrika inşaatını tamamladıklarını söyledi. Yaptıkları planlamaya göre Temmuz 2021’de üretime geçmeyi hedeflediklerini, bu kapsamda personel alımına başladıklarını ifade eden Karaalp, “Doğalgaz, OSB’nin kapısına kadar geldi. Bizde bu süreçte inşaatı ve makine montajlarını tamamladık. Ancak, kapıya kadar gelen doğalgazın işletmemize bağlantısı gerçekleşmedi. Bağlantıyı biz yapalım dediğimizde ise bu işin ihale edildiği ve kısa bir sürede doğalgaza kavuşacağımız dile getirildi. Kasım, Aralık en geç Ocak 2022 tarihi verildi ancak Mart ayı sona erdi hala doğalgaza kavuşmuş değiliz. Dileğimiz bir an önce ihalenin sonuçlanması, doğalgaza kavuşmak ve üretime geçmek” diye konuştu. Karaalp, yine bu süreçte 15 personel alımı yaptıklarını ancak, işletmeyi devreye alamadıkları için 35 ilave personele işbaşı yaptıramadıklarını dile getirdi. İşletme olarak sözleşmeli tarım modeliyle anlaştıkları bölge üreticisinden yöreye özgü ayçekirdeği üretimi gerçekleştirdiklerini dile getiren Karaalp, gecikme nedeniyle sözleşmeli üretimde de kayıp yaşadıklarını sözlerine ekledi. Öte yandan Kınık OSB yetkilileri de yaptıkları açıklamada, konunun çözümü için doğalgaz tedarikçisi firma ile görüştüklerini, doğalgazın OSB içindeki dağıtımı ile ilgili ihalenin en kısa sürede sonuçlandırılarak işletmelere arzının sağlanacağı sözünü aldıklarını bildirdi.

Bir ilimizde yanardağ riski! Bilim insanları magma odaları keşfetti: Püskürme ihtimali gündemde Borsa düşerken paniklemek yerine fırsatları yakalayın EYT'liler risk altında! Uzmanı tarih vererek uyardı: Hak kaybına neden olabilir Aile ve coğrafya etkisi: Zengin doğmak mı, aklını kullanarak zengin olmak mı? Apple Watch'unuzun pil ömrünü iki kat artıracak. Şarj sorununu tarihe karıştıracak 10 etkili ayar Kredi kartından nakit çekemeyen çözümü böyle buldu: 1 yılda katlandı