İzmir ve Çin akıllı kent teknolojilerinde iş birliği yapacak

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İzmir’in iyi niyet anlaşması imzaladığı Çin Halk Cumhuriyeti’nden Chengdu Belediyesi yetkililerini ağırladı. Ziyarette İzmir ile Çin arasında özellikle akıllı kent teknolojileri konusundaki iş birliği olanakları masaya yatırıldı.

Haber Merkezi |

İZMİR / EKONOMİ

Özellikle teknoloji konusunda Çin’den yararlanmanın ve iş birliği içinde olmanın çok fayda sağlayacağını ifade eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Çin’den gelen heyetlerin ilgisi bizi mutlu ediyor. Çin ve Çin’den kardeş şehirlerimizle İzmir olarak çok yakın olmalıyız. Buna Chengdu da dâhil. Karşılıklı yatırımlar yapabiliriz. Belediye olarak da akıllı şehir teknolojileri konusunda karşılıklı bilgi alışverişinde bulunmak istiyoruz. Özel bir çalışma alanı olabilir. Bazı altyapı ve çevre konularında da deneyimlerinizden faydalanmak isteyebiliriz” dedi.

Ruiwu: Beraber çok fazla iş birliği yapabiliriz

İzmir ve Chengdu arasında yapılabilecek iş birliklerinden bahseden Chengdu Belediye Halk Kongresi Daimi Komitesi Başkan Yardımcısı Xie Ruiwu, “Chengdu, İzmir gibi güzel bir şehir. Sizi bekliyoruz. Beraber çok fazla iş yapabiliriz” diye konuştu. Ruiwu, akıllı şehir teknolojileri konusunda da birlikte çalışılabileceğini belirtti.

Panda diplomasisi enflasyona takıldı! Bir servet yediler Mert Başaran’dan finansal özgürlük yolunda altın ipuçları Kalp krizi geçiren Metin Arolat’ın fenalaşıp düştüğü anlar ortaya çıktı! AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin hastaneye kaldırıldı Türk Telekom, EMEA’da “Yatırımcı İlişkilerinde En İyi Şirket” seçildi Konut kredisi ne zaman çekilmeli? Kredi faizleri düşecek mi? Uzmanı açıkladı...