"İnşaat malzemelerinde tedarik sıkıntısı artıyor"

Pandeminin yarattığı sorunlar, inşaat sektöründe malzeme tedarikinin sıkıntıya girmesine neden oldu. Özellikle inşaat sektörünün en önemli tedarik malzemelerinden olan plastik, seramik, MDF, suntalam ve cam da yaşanan tedarik sorunu her geçen gün artıyor.

Haber Merkezi |

KONYA - Konuya ilişkin açıklama yapan Konya Tesisat ve İnşaat Malzemecileri Derneği (KONTİMDER) Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Küçük, inşaat sektörünün bazı alt sektörlerinde malzeme tedarik sıkıntısının ciddi boyutlara ulaştığını söyledi. Başkan Küçük, pandemi nedeniyle Avrupa ülkelerinde fabrikaların birçoğunun çalışmaması veya yarı zamanlı çalışmasından dolayı inşaat malzemesi ithal ettiğini belirterek, yerli üreticilerin ihracata yönelmesiyle yurtiçinde malzeme tedarikinde sıkıntı yaşandığına dikkat çekti.

Lojistikte de sorun var

Malzeme tedariki sıkıntısı ve fiyat artışları yanında lojistik sektöründe de sıkıntı yaşandığını belirten Gökhan Küçük, pandemiyle arz- talep dengesinin bozulduğunu ve buna bağlı olarak deniz taşımacılığında boş konteyner bulunamadığını söyledi. Mobilya üreticileri, sektörün temel malzemesi olan MDF bulmakta da zorlanıyor. Cam konusunda ciddi sıkıntı var. Küçük, “Cam üreticilerinde pandemi nedeniyle sorunlar yaşanıyor, cam üretim hatları da bakıma girdiği için üretimin azaldığı söyleniyor. Cam sektöründe ihracatın artması yanında iç talebin de artmasıyla sorun ortaya çıktı. Şu an fiyat artış endişesinden dolayı malzeme alım talepleri de yüksek seviyede” dedi.

Aldi'nin Türk ailesi temalı reklamı tartışma konusu oldu Borsa düşerken paniklemek yerine fırsatları yakalayın Sayıştay raporunda ortaya çıktı! Sivil havacılık alarm veriyor! En düşük emekli aylığına enflasyon ayarı! İyileştirme masada Kredi ile araç alacaklar dikkat! Faiz düşüşü için ilk sinyal geldi iPhone’a yapay zeka dopingi! Tarih belli oldu, sınırlı sayıda telefonda desteklenecek