İkon Enerji, Amerika’da elektrikli araçlara yönelik bayilikler verecek

Enerji sektörüne mühendislik hizmeti veren İkon Enerji, 2024 yılının sonunda Amerika’da elektrikli araçlara yönelik bayilikler verecek. 2015 yılında faaliyete geçen firma, Türkiye genelinde EPC anahtar teslim kurulumu, mühendislik, proje geliştirme, işletme ve bakım, elektrikli araçlar şarj ağı kurulum hizmetleri veriyor.

Haber Merkezi |

SABİHA TOPRAK / KOCAELİ

Çatı ve arazi projelerindeki açığı görerek iki yıl önce şirketi büyütme kararı aldıklarını söyleyen İkon Enerji Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kürşad Ceylan, “Enerji Bakanlığı’nın ‘öz tüketim’ çalışmasını benimseyerek, firmaların enerji ihtiyacını karşılayabilecek şekilde çatılara santraller kuruyoruz. Elde edilen enerjinin fazlasını da devlete satıyoruz” dedi. Ceylan, “Smart Solar ve Egesa firmalarıyla işbirliği yapıyoruz. Dizayn ve tasarımı tamamen kendisine ait güneş enerjili araç park ve şarj istasyonunun ilk kurulumunu Gebze Güzeller Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyete geçirdik. Ağırlıklı olarak Marmara Bölgesi’nde çalışıyoruz. Kocaeli ve İstanbul Anadolu yakasındaki OSB’lerin birçoğuna yönelik projeler düzenliyoruz. Ayrıca güneş enerji santrallerinin garanti süresi en fazla 30 yıldır. Bu süreçte bir sorunla karşılaşıldığında ve sanayicimiz bize ulaştığında santrallerin nasıl performans gösterdiğini kontrol ediyoruz” diye konuştu.

“Sürdürülebilirliği olmayan firmalar yok olacak”

2024 yılının sonlarına doğru Amerika’ya yatırım yapacaklarını söyleyen Kürşad Ceylan, “Kaliforniya ile başlayıp eyaletleri gezerek bayilikler vermeyi düşünüyoruz. Elektrikli araçlara yönelik bir strateji planımız var” dedi. Önümüzdeki 5 yıl içinde sektöre yüzlerce firmanın dahil olacağını söyleyen Ceylan, “Pazar daraldıkça firmaların çoğu bu sektörden çıkacak. Sistemler arızalanacak, sorunlarla karşılaşılacak. Ne yapacaksınız? Muhatabınız ortada yok. Bizde diyoruz ki buradayız size sürdürülebilirliği sunuyoruz. Biz 24 yıldır bu işin içindeyiz. Sürdürülebilirliği olmayan firmalar yok olacak. İkon enerji olarak sürdürülebilirliği teknolojiyi takip ederek ve teknolojiye bazen yön vererek de sağlıyoruz” ifadesini kullandı.

Artık gündemin elektrikli araçlar olduğuna değinen Ceylan, “Cumhuriyetin 100. yılında Togg’la ülkemiz bir atılım gerçekleştirdi. Bu büyük bir başarı, bir gurur kaynağı. Devletimiz teknolojiyi sürdürülebilir olarak devam ettiriyor, yatırımlar yapıyor. Biz de araçların şarjlarıyla ilgili cihazları üretmeye başladık ve kurulumlarını yapıyoruz. Lisanslı şekilde Türkiye’ye bunu yaygınlaştıracağız. Ayrıca Çanakkale, Kocaeli, Sancaktepe ve Türkiye’nin birçok bölgesinde araçların şarj kurulumunu yapmaya devam ediyoruz” dedi.

Deniz Demir'den GSS borçları için soru önergesi Finansal okuryazarlığınızı ücretsiz eğitimlerle geliştirin! Ceyhan Belediye Başkanı'na hapis ve siyasi yasak kararı Kiralık ve satılık ev sayısı arttı, reel fiyatlar düştü! Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak: Piyasalar ne bekliyor? “Fed’in faiz indirimi Kamala Harris’i ABD’nin 47. Başkanı yaptı”