İhracatın düşmanı Akdeniz Meyve Sineği ile ortak mücadele yapılıyor

Adana’da özellikle narenciyeye büyük zarar veren ve ihraç ürünlerinin gümrük kapılarından dönmesine neden olan Akdeniz Meyve Sineği ile mücadeleye hız verildi.

Haber Merkezi |

ADANA / EKONOMİ

Çalışmalar Adana Büyükşehir Belediyesi, Tarım Bakanlığı ve diğer paydaşlarla birlikte yürütülüyor. Narenciye üretiminin yaygın olduğu bölgede, Tarım Bakanlığı görevlilerinin de katıldığı ilaçlama ve tatbikatlar Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye illerinde devam ediyor.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, yürütülen çalışmalarla ilgili yaptığı açıklamada üreticinin mağdur olmaması, bölge ve ülke ekonomisinin zarar görmemesi için çaba gösterdiklerini söyledi. İlaçlama çalışmalarını denetleyen Başkan Karalar, “Akdeniz Meyve Sineği bölgemizde yetişen çok sayıda meyveye zarar veriyor. Türkiye’deki narenciye üretimin hemen hemen yarısına yakınının yapıldığı bölgemizde, üreticinin emeğine darbe vuruyor. Zarar gören ürünler ihraç edilemiyor. Tarım İl Müdürlüğü ve Ziraat Odaları ile birlikte çalışarak bu mücadeleye destek veriyoruz” dedi.

Mücadelenin Akdeniz bölgesinin tamamında eş zamanlı sürdürülmesi gerektiğinin altını çizen Başkan Karalar, böylece daha etkin sonuç alınabileceğini vurguladı. Bu mücadele ile Adana ve Türkiye ekonomisine önemli katkı sağlandığının bilincinde olduklarını belirten Karalar, çalışmaları yürüten ekiplere teşekkür etti.

Meyve atıkları toplanıp, ilaçlama yapılıyor

Akdeniz Meyve Sineği ile mücadelede, meyve atıklarının toplanması, toplanamıyorsa ilaçlanması, ardından zararlının konakladığı hayvansal atıkların da ilaçlanması büyük önem taşıyor.

Dolar ve Euro bugün ne kadar? İşte son durum... Fiyat/kazanç oranı ile hisse senedi seçimi stratejileri! Arda Güler ve Kenan Yıldız finale kaldı Bodrum dünyanın en iyileri arasında! Ünlü seyahat dergisi paylaştı Fırsatçılar kayıt dışı telefonda yasağı delmenin yeni yolunu buldu Her aileye bir finansal danışman mı atanacak? Yetkili isimden yeşil ışık...