“Her ev kutlama alanı olmalı”

BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay, 23 Nisan Ulusal Eğemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 100. Yılı nedeniyle yayınladığı mesajında, “İstiklal Marşımızda vurgulandığı gibi, son ocaktaki ateş sönmeden kırılamayacak direnme azmimizi 100 yıl önce olduğu gibi sürdürmekte karalıyız” dedi.

BURSA (DÜNYA) - Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Türkay mesajında, şunları kaydetti:

“Egemenliğin millette olduğunun göstergesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışını, sokaklarda çocuklarımızla kutlamayı canı gönülden isterdik. Ancak yaşadığımız salgın nedeniyle kapandığımız ocaklarımızda, bu kez bir virüse karşı direniş gösteriyoruz. Bu direnişi de kazanacağız. Ancak direnişimiz sürerken, 23 Nisan saat 21.00’da evlerimizin camlarından, balkonlarından, bahçelerinden, bayraklarımızı dalgalandırıp İstiklal Marşımızı söyleyerek, her evi, her ocağı bir kutlama alanına çevireceğiz. Saat 21.00’da, bir yandan aziz şehitlerimizin anısı önünde saygıyla eğilirken, diğer yandan da dosta düşmana, egemenliğin kaynağı olan Türk Milleti olarak, değerlerimize aynı aşkla sahip çıktığımızı da göstereceğiz.
Atalarımızın kanla, canla kurdukları Türkiye Cumhuriyeti’nin geldiği noktayı, daha iyi yerlere taşıyacak gücümüz olduğuna da canı gönülden inanıyorum. 23 Nisan Ulusal Eğemenlik ve Çocuk Bayramımızı evlerimizde ama büyük bir coşkuyla kutlarken, Ramazan Ayı’nın gelişini de yine büyük bir sevinçle karşılıyoruz. Ramazan ayı biterken dertlerimizin de azaldığı bir Türkiye ve dünyaya kavuşmak dileğimi sunuyorum. Evde kalın sağlıkla kalın.”

Meteoroloji uzmanı açıkladı: Soğuklar soba yaktıracak Borsa düşerken paniklemek yerine fırsatları yakalayın Okan Buruk'tan Fatih Terim'e cevap geldi: 'Bu sözler bana olabilir...' Gelir İdaresi Başkanlığı: Oyuncaklara ÖTV yok Terör örgütü lideri Gülen’in yeni adresi ifşa edildi! Evi 1 milyon dolar değerinde Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan dikkat çeken Köfteci Yusuf çıkışı