HAT-VET kedi-köpek maması ihracatının ardından şubeleşmeye başladı

Kedi-köpek maması üretimi ve ihracatında Gaziantep’in önde gelen şirketleri arasında bulunan HAT-VET, Hatay’da başlayıp, depremin ardından Gaziantep’te devam eden ticari faaliyetlerini Almanya’da da sürdürecek. Şirket, başarılı ihracat hamlelerinin ardından ikinci şubesini Almanya’da açacak.

Haber Merkezi |

TUBA CANPOLAT / GAZİANTEP

Suriyeli iş insanı Abdullah Şhawakh kardeşi Ahmad Şhawakh ile birlikte 6 Şubat depremlerinin ardından göç ettiği Gaziantep’te HAT-VET kedi köpek mamalarının ihracatını yapmaya başladı. Üretimini yaptıklarını mamaları Arap ülkelerine ihraç eden Şhawakh kardeşler, yurt içi pazarında da hedef büyüttü. Gaziantepli merkezli şirket, 2025’e kadar İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya’da şubeleşmeyi hedefliyor.

Gaziantep, Manisa, Ordu ve Konya’da fason üretimlerini sürdüren Şhawakh kardeşler, ROYA-VET isimli yeni şirketlerinde rotayı Avrupa ülkelerine çevirdi. ROYA-VET’te kedi-köpek mamasının yanı sıra, kedi kumu, inek, at ve küçükbaş hayvanlar için yem seçenekleri de tüketiciye sunulacak.

Gaziantep’te ticari faaliyetlerini başarıyla sürdüren HAT-VET Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Şhawakh,  kentin girişimci ruhunun kendilerine ilham olduğunu belirterek, Suriyeli iş adamlarının burada rahatlıkla ekonomiye katkı sunduğuna dikkat çekerek, “Her hafta 150 ton ürün imal edip ihracatını yaptığımız Gaziantep’te işlerimizi büyütüyoruz. Burası tam bir ticaret kenti“dedi.

Deniz Demir'den GSS borçları için soru önergesi Finansal okuryazarlığınızı ücretsiz eğitimlerle geliştirin! Ceyhan Belediye Başkanı'na hapis ve siyasi yasak kararı Kiralık ve satılık ev sayısı arttı, reel fiyatlar düştü! Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak: Piyasalar ne bekliyor? “Fed’in faiz indirimi Kamala Harris’i ABD’nin 47. Başkanı yaptı”