Halıcılar, 3 milyar dolar hedefine bir adım daha yaklaştı

Bu yıl 3 milyar dolarlık ihracat hedefi koyan halıcılar, yılın ilk aylarında hammadde kriziyle karşı karşıya kalmalarına rağmen 1,6 milyar dolarlık ihracat yaptı ve hedefe bir adım daha yaklaştı.

Haber Merkezi |

GAZİANTEP - Pandemi gölgesinde bir dönem üretime ara verip, 2021 yılının ilk aylarında hammadde kriziyle karşı karşıya kalan halı üreticileri, yılsonu ihracat hedefine bir adım daha yaklaştı. 2021 yılında 3 milyar dolarlık ihracat hedefi koyan halıcılar, yılın ilk yarısında 1 milyar 617 milyon dolarlık halı ihraç etti.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Halı Sektör Kurulu Başkanı Salahattin Kaplan, halı ihracatçılarının 2021 Haziran ayında ülke genelinden bin önceki yılın aynı dönemine oranla yüzde 52,7 artışla 298 milyon dolarlık halı ihracatı gerçekleştirdiğini söyledi.

Kaplan, yılın ilk altı aylık sürecinde Türkiye genelinden bir önceki yılın aynı dönemine oranla yüzde 54,6 artışla 1 milyar 617milyon dolarlık halı ihracatı yapıldığını belirten Kaplan, halı ihracatçılarını kutladı. 2021 yılının ilk altı aylık sürecinin pandemi nedeniyle tıpkı 2020 yılı gibi büyük zorluklarla geçtiğini anlatan Kaplan, dünya genelinde pandemi nedeniyle birçok ülkede çeşitli dönemlerde kapanmalar yaşandığını, diğer taraftan lojistik anlamında ihracatçıların çok büyük sıkıntılar yaşadığını bildirdi. Kaplan, sürekli artan maliyetlere ve bu sıkıntılara rağmen dünya halı üretiminin merkezi olan Türkiye’nin halı ihracatını sekteye uğratmadan sürdürdüğünü ve kendi alanında her ay yeni rekorlara imza attığını ifade etti.

Zeytinyağında 'var yılı'na girildi: Fiyatlar nasıl etkilenir, düşüş görülür mü? Borsa düşerken paniklemek yerine fırsatları yakalayın Bir ilimizde yanardağ riski! Bilim insanları magma odaları keşfetti: Püskürme ihtimali gündemde EYT'liler risk altında! Uzmanı tarih vererek uyardı: Hak kaybına neden olabilir Aile ve coğrafya etkisi: Zengin doğmak mı, aklını kullanarak zengin olmak mı? Apple Watch'unuzun pil ömrünü iki kat artıracak. Şarj sorununu tarihe karıştıracak 10 etkili ayar