GTÜ ve Türkiye Uzay Ajansı işbirliği yapacak

Uzay teknolojileri alanında ulusal kalkınmaya katkı sağlayacak çalışmalar için GTÜ işe koyuldu. 

Haber Merkezi |

KOCAELİ - Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından 9 Şubat 2021 tarihinde tanıtımı yapılan Türkiye Milli Uzay Programı çerçevesinde Türkiye Uzay Ajansı (TUA) ve Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) arasında iş birliği protokolü imzalandı. Protokolü TUA adına Yönetim Kurulu ve Ajans Başkanı Serdar Hüseyin Yıldırım ve GTÜ adına Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan Ankara'da imzaladılar.

İmzalanan protokol kapsamında; kurumların sahip oldukları yetkinlikler ile birlikte koordinasyon içerisinde bulunarak uzay teknolojileri alanında ulusal kalkınmaya katkı sağlayacak çalışmaların yapılması, ürün ve teknolojilerin geliştirilmesi ve üretilmesi konularında iş birliği yapılması amaçlanıyor.

Zeytinyağında 'var yılı'na girildi: Fiyatlar nasıl etkilenir, düşüş görülür mü? Borsa düşerken paniklemek yerine fırsatları yakalayın Bir ilimizde yanardağ riski! Bilim insanları magma odaları keşfetti: Püskürme ihtimali gündemde EYT'liler risk altında! Uzmanı tarih vererek uyardı: Hak kaybına neden olabilir Aile ve coğrafya etkisi: Zengin doğmak mı, aklını kullanarak zengin olmak mı? Apple Watch'unuzun pil ömrünü iki kat artıracak. Şarj sorununu tarihe karıştıracak 10 etkili ayar