GTO Başkanı Yıldırım’dan antidamping tepkisi

Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tuncay Yıldırım, 30 Haziran tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile iptal edilen antidamping vergisine dair eleştirilerde bulundu. Yıldırım, karar nedeniyle iç piyasaya çalışan üreticilerin zarar göreceğini ve birçok olumsuzluğu tetikleyeceğini söyledi.

Haber Merkezi |

AYHAN DUMAN/GAZİANTEP

Azerbaycan’dan ithal edilen edilen PP Çuval ve Big Bag gibi polipropilenden mamul ürünlerin ithalatında uygulanan ilave gümrük vergisi, 30 Haziran tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile sıfırlandı. İş dünyasında büyük yankı bulan karar sonrası Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Tuncay Yıldırım önemli açıklamalarda bulundu.

KARAR OLUMSUZ ETKİLEYECEK

Gümrük vergisinin sıfırlanması kararını eleştiren Yıldırım, ‘’İptal edilen Antidamping bölge ekonomisinin lokomotifi polipropilenden mamul ürünler için büyük tehlike. 30 Haziran 2024 tarihli resmi gazetede yayımlanan karar ile Azerbaycan'dan ithal edilen PP Çuval ve Big Bag gibi polipropilenden mamul ürünlerin ithalatında uygulanan ilave gümrük vergisi sıfırlanmıştır. Yaklaşık 75 tesiste 20 bini aşkın kişiye istihdam sağlayan iç piyasadaki üreticileri korumak hedefi ile  uygulanan antidamping vergisinin sıfırlanması bir çok olumsuzluğu tetikleyecektir’’ dedi.

Dolar ve Euro bugün ne kadar? İşte son durum... Fiyat/kazanç oranı ile hisse senedi seçimi stratejileri! Arda Güler ve Kenan Yıldız finale kaldı Bodrum dünyanın en iyileri arasında! Ünlü seyahat dergisi paylaştı Fırsatçılar kayıt dışı telefonda yasağı delmenin yeni yolunu buldu Her aileye bir finansal danışman mı atanacak? Yetkili isimden yeşil ışık...