“Granül süngere müsaade edin”

Mobilya üreticileri kırpık süngerin atık yasak listesinden çıkarılarak ithalatının serbest bırakılmasını istiyor.

Haber Merkezi |

Oktay ENSARİ

KAYSERİ - Çevre Bakanlığı’nın atık yasak listesine sünger parçalarını ilave ederek kırpık süngerin ithalatının önünü tıkadığını vurgulayan İhracatçı Sanayici ve İşadamları Derneği (İHSAD) Başkanı Tuncay Sabuncu, Avrupa ülkelerinde yeşil kod olan sünger parçalarının Türkiye’de kırmızı listede olması granül üreten sünger firmalarını ve granül sünger kullanan mobilya üreticilerini zor durumda bıraktığını söyledi.
Üyelerinden kırpık süngerin granüle dönüştürülerek kullanılması ve yönetmeliğin düzeltilmesi konusunda yoğun istek aldıklarını söyleyen Sabuncu, şöyle konuştu: “Piyasada yaşanan hammadde zamları sanayiciyi alternatif ürünlere yönlendirdi. Bu ürünlerden biri de süngerdir. Sünger hammaddesi konusunda dışa bağımlılık gerek kur artışı gerek keyfi zamlarla sünger fiyatları astronomik rakamlara ulaştırmıştır. Sünger konusunda en önemli alternatif olan granül sünger önemli katma değer sağlayan üründür. Granül bondex dediğimiz ürün sünger atıklarının kırpık haline getirilip preslenip baskı sonucu yeniden blok sünger haline dönüştürülüp Rebonded Bondex Foam adını alır. Bu sünger kırpıkları iç piyasadan sünger üreticisi firmalardan temin edildiği gibi yurtdışından da ithal edilmektedir. Biz bu atıkları geri dönüştürüp yeniden ekonomiye kazandırıyoruz ve granül sünger bizim fiyat rekabeti yapabilmemiz için elimizi güçlendirmektedir.’’

Honda, 1,7 milyon aracını geri çağıracak Borsa düşerken paniklemek yerine fırsatları yakalayın Bakan Bayraktar açıkladı! Kış saati uygulamasına geri dönülecek mi? Ekmek fiyatlarına zam gelecek mi? Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı açıkladı Hakim ve savcı atamaları Resmi Gazete’de Sur canisi Semih Çelik babasına sormuş: Seni nasıl öldüreyim?