“Gıda enflasyonuna karşı tarım ve lojistik yeniden planlanmalı”

ASKON Antalya Şube Başkanı Cahit Urfan, gıda enflasyonunun aşağıya çekilmesi için öncelikle tarım alanları ve lojistiğinin yeniden planlaması gerektiğini vurguladı.

Haber Merkezi |

ANTALYA - TÜİK’in açıkladığı ocak ayı enflasyon verilerini değerlendiren Anadolu Aslanları Derneği İş Adamları Derneği (ASKON) Antalya Şube Başkanı Cahit Urfan, Ocak 2021 döneminde tüketici fiyatlarının yüzde 1,68 arttığını, yıllık enflasyonun yüzde 14,97 olarak açıkladığını anımsattı. Urfan, “Üretici ve tüketici enflasyonuna baktığımızda fiyat enflasyonu görmekteyiz. Gıda ürünlerinde çok ciddi artışlar görülmektedir. Vatandaş hanelerine aşmada zorluklar yaşamaktadır. Bir an önce gerekli tedbirler alınarak bu işe bir çare bulunmalıdır. Vatandaşlarımız gıda enflasyonuna daha fazla ezdirilmemeli. Bunun için tarım alanlarının ve lojistiğin yeniden planlanması gerekiyor” değerlendirmesini yaptı.

Honda, 1,7 milyon aracını geri çağıracak Borsa düşerken paniklemek yerine fırsatları yakalayın Bakan Bayraktar açıkladı! Kış saati uygulamasına geri dönülecek mi? Ekmek fiyatlarına zam gelecek mi? Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı açıkladı Hakim ve savcı atamaları Resmi Gazete’de Sur canisi Semih Çelik babasına sormuş: Seni nasıl öldüreyim?