Gaziantep’te kapanan şirket sayısı yüzde 39 arttı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), 2024 yılının ilk 5 aylık dönemine ilişkin açılan ve kapanan şirket istatistiklerini paylaştı. TOBB verilerine göre Gaziantep’te 2023 yılının aynı dönemine kıyasla kurulan şirket sayısı yüzde 6 oranında azalırken, kapanan şirket sayısı ise yüzde 39,68 oranında arttı.

Haber Merkezi |

AYHAN DUMAN / GAZİANTEP

Gaziantep’te yaşanan ekonomik sıkıntılar, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) verilerine de yansıdı. TOBB tarafından açıklanan Kurulan ve Kapanan Şirket İstatistiklerine göre, Gaziantep’te 2024 yılının ilk 5 aylık döneminde kurulan şirket sayısı azaldı, kapanan şirket sayısı ise arttı.

Açılan şirket sayısı yüzde 6 azaldı

Kentte Mayıs ayı itibariyle 1084 şirket, 8 kooperatif ve 136 şahıs şirketi kuruldu. Aynı dönemde 172 şirket ve 5 şahıs şirketi tasfiye edilirken, 215 şirket, 2 kooperatif ve 83 şahıs şirketi kapandı.

Bu verilere göre Gaziantep’te geçen yılın aynı dönemine oranla açılan şirket sayısı yüzde 6 oranında azalırken, kapanan şirket sayısı ise yüzde 39,68 oranında arttı.

Dolar ve Euro bugün ne kadar? İşte son durum... Fiyat/kazanç oranı ile hisse senedi seçimi stratejileri! Arda Güler ve Kenan Yıldız finale kaldı Bodrum dünyanın en iyileri arasında! Ünlü seyahat dergisi paylaştı Fırsatçılar kayıt dışı telefonda yasağı delmenin yeni yolunu buldu Her aileye bir finansal danışman mı atanacak? Yetkili isimden yeşil ışık...