Gaziantep'te enerji şirketlerine uyarı 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan, Gaziantep'te doğalgaz ve elektrik dağıtım şirketlerine yönelik şikayetlerin artması üzerine kente gelerek şirket temsilcilerini uyardı.

Haber Merkezi |

 Tali̇p ÖZTÜRK 

GAZİANTEP- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan, enerji yatırım ve sorunlarını görüşmek üzere Gaziantep’e geldi. Gaziantep Valiliği’nde Vali Davut Gül ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile basın toplantısı düzenleyen Tancan’ın gündeminde vatandaşlardan gelen şikayetler vardı. 

Tancan, kentte 19 Ocak’ta kar yağışının ardından yaşanan elektrik kesintilileri ve doğalgaz bağlantı taleplerinin karşılanmasındaki yetersizliklerle ilgili dağıtım şirketlerini uyardı. Uyarılar neticesinde doğalgaz ekip sayısının 25 katına çıkarıldığını söyleyen Tancan, “Faaliyetleri düzenli olarak takip ediyoruz. Yapılan uyarılara uyulmaması durumunda gerekli cezai işlemleri devreye alacağız” diye konuştu. 

Bu yıl 50 milyon liralık yatırım planlanıyor 

Tancan, Gaziantep’e 2020 yılında 40 milyon TL yatırımla 128 bin metre doğal gaz şebekesi yatırımı gerçekleştirildiğini, 2021’de de 50 milyon TL tutarında yatırım planlandığını söyledi. Karkamış'a da doğalgaz arzının sağlanmasıyla, kentin tüm ilçelerine doğalgazın ulaştırılmış olacağını belirtti. 

“Sıfır asfaltın parçalanmasından utanıyorum” 

Toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise dağıtım şirketlerini samimi olmaya davet etti. Şahin, elektrik ve doğalgaz çalışması için yapılan sıfır asfaltın parçalanmasından utandığını söyleyerek şunları kaydetti: “Bize mali sorun demeyin, sorun buysa, söyleyin bu sorunu da halledelim. Ama bize samimi olun, verdiğiniz sözleri takip edin ve yapın. Güvenilir olun, sağlıklı iletişim sağlayın. Artık birbirimizi idare edecek durumumuz yok. Burada verilen sözlerin mutlaka takipçisi olacağız.” 

Fed tutanakları: Üyelerin büyük çoğunluğu faiz indirimini destekledi Borsa düşerken paniklemek yerine fırsatları yakalayın Honda, 1,7 milyon aracını geri çağıracak Bakan Bayraktar açıkladı! Kış saati uygulamasına geri dönülecek mi? Ekmek fiyatlarına zam gelecek mi? Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı açıkladı Hakim ve savcı atamaları Resmi Gazete’de