Gaziantep OSB, GES projesi ile sanayicilere örnek olacak

Gaziantep OSB Başkanı Cengiz Şimşek, sanayi tesisleri için örnek nitelikte bir GES projesi için hazırlık yaptıklarını, müdürlük olarak bir tesiste güneşten elektrik üreterek, yeşil OSB konusunda örnek olmak istediklerini kaydetti.

Haber Merkezi |

GAZİANTEP -  Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü’nün elektrik altyapısının Türkiye’ye örnek nitelikte olduğunu belirten Şimşek, son yıllarda büyük talep gören ve fabrikaların çatılarına kurulan güneş enerjisi projeleri için şu bilgileri verdi: “Birkaç yıl öncesine kadar Güneş Enerji Santrali (GES) için maliyetler 1 milyon doların üzerindeydi, geri dönüşü ise 8-10 yıldı. Ama şimdi 450-500 bin dolar arasında. Geri dönüşün de 5 yıla düşmesiyle birlikte güneş enerjisi yatırımları artar. En azından enerjide ülke olarak dışa bağımlılığımızı azaltırsak mutlu oluruz.” Sanayicileri GES yapmaları için teşvik ettiklerini ifade eden Şimşek, bu anlamda bir proje için hazırlık aşamasında olduklarını belirterek, şunları kaydetti: “En önemlisi güneş enerjisi için altyapımız uygun ve modern. Yapmak isteyen herkese yasal, hukuksal çerçevede izin veriyoruz. Biz Gaziantep OSB olarak kendimiz de düşünüyoruz. Örnek bir tesis çalışmamız var. Şu an proje aşamasında. Örnek olsun istiyoruz.”

Bakan Bayraktar açıkladı! Kış saati uygulamasına geri dönülecek mi? Borsa düşerken paniklemek yerine fırsatları yakalayın Ekmek fiyatlarına zam gelecek mi? Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı açıkladı Hakim ve savcı atamaları Resmi Gazete’de Sur canisi Semih Çelik babasına sormuş: Seni nasıl öldüreyim? Aldi'nin Türk ailesi temalı reklamı tartışma konusu oldu