Gaziantep, metro için onay bekliyor

Gazinatep Büyükşehir Belediyesi, kentin trafik çözümü için planladığı ve 5 milyar liralık yatırım yapacağı metro projesinin 2022 yatırım programına alınması için onya bekliyor.

Haber Merkezi |

GAZİANTEP - Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kentin pandemi ile yeniden boy gösteren trafik sorununun çözümü için metroyu işaret etti. Metro projesinin en büyük hayali olduğunu açıklayan Şahin, Ulaşım Master Planı’nın onaylandığını belirterek, yaklaşık 5 milyar liralık projenin yatırım programına alınmasını beklediklerini söyledi. Fatma Şahin, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Osman Toprak, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Kayhan Doğan ile birlikte Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti. Gaziantep için yeni hayalleri olduğunu söyleyen Şahin, kentin trafik sorununun çözümü için metronun şart olduğunu belirtti. Şahin, “Metro ile ilgili Ulaşım Master Planı onaylandı. Altyapı Genel Müdürlüğü Strateji Başkanlığı’na gönderdi. En önemli kısım buydu. Teknik çalışma tamamlandı. Projemizi 2022 yatırım programına aldırmamız lazım. 5 milyar liralık yatırımdan bahsediyoruz. Metro hayata geçerse, 10 kilometre yol olacak. Bu projeyi hayata geçirmezsek trafik sorunu çözülmeyecek” dedi.

Zeytinyağında 'var yılı'na girildi: Fiyatlar nasıl etkilenir, düşüş görülür mü? Borsa düşerken paniklemek yerine fırsatları yakalayın Bir ilimizde yanardağ riski! Bilim insanları magma odaları keşfetti: Püskürme ihtimali gündemde EYT'liler risk altında! Uzmanı tarih vererek uyardı: Hak kaybına neden olabilir Aile ve coğrafya etkisi: Zengin doğmak mı, aklını kullanarak zengin olmak mı? Apple Watch'unuzun pil ömrünü iki kat artıracak. Şarj sorununu tarihe karıştıracak 10 etkili ayar