Focus, rotayı deprem bölgesine çevirdi

Akıllı ev sistemleri, sac işleme ve savunma sanayi alanlarında faaliyet gösteren Focus Grup, deprem itibariyle tüm üretim hattını konteynır üretimine çevirdi. Firma ilk konteynırlarını Hatay’a gönderdi.

Haber Merkezi |

Burcu SUNA

KONYA - Konya’da güvenlik sistemleri, savunma sanayi ürünleri, sac-metal ve akıllı ev sistemleri gibi bir çok alt kollarda hizmet veren Focus Şirketler Grubu,  deprem nedeniyle tüm üretimini konteyner üretimine çevirdi. Firma depremin ilk gününden itibaren, kendi ürünlerini bıraktı ve üretim hattını konteynır üretiminde kullanmaya başladı.

EKONOMİ’ye bilgiler veren Focus Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şerife Özçelik, yaşanan deprem felaketinin ardından vardiyalı olarak konteynır üretmeye başladık. İlk sevkiyatlarımız Hatay bölgeye yapıldı” dedi.

Şerife Özçelik, FCS Savunma Sanayi isimli firmalarının da olduğunu elektrik, elektronik ve enerji alanında da faaliyetlerine devam ettiklerini söyledi. “Pandemi döneminde medikal alandaki ihtiyaçlar karşılamak için gelişen ve yeni sektörlere yatırım yaparak bu alandaki ihtiyaçları karşılama noktasında ivmemizi yükselttik” diyen Özçelik, çalışmalarına aralıksız devam ederek gerçekleştirdiği Ar-Ge çalışmalarıyla ülke ekonomisine katkı sağlayarak dışa bağımlılığın azalmasında büyük rol oynadıklarını bildirdi.

Türkiye’de yaşanan depremler sonrasında konteyner üretmeye başladıklarını belirten Özçelik, “Vatandaşlarımız için kurulan konteynır şehirlere Focus Şirketler Grubu adına  İkiaslanA.Ş. firması olarak seri konteynır üretimi için vardiyalı olarak aralıksız üretimyapmaktayız.Şu an yapmış olduğumuz konteynır evlerimizin Hatay bölgesine sevkiyatını gerçekleştirdik. Elimizden gelenin daha fazlasını yapacağız. ” diye konuştu.

Zeytinyağında 'var yılı'na girildi: Fiyatlar nasıl etkilenir, düşüş görülür mü? Borsa düşerken paniklemek yerine fırsatları yakalayın Bir ilimizde yanardağ riski! Bilim insanları magma odaları keşfetti: Püskürme ihtimali gündemde EYT'liler risk altında! Uzmanı tarih vererek uyardı: Hak kaybına neden olabilir Aile ve coğrafya etkisi: Zengin doğmak mı, aklını kullanarak zengin olmak mı? Apple Watch'unuzun pil ömrünü iki kat artıracak. Şarj sorununu tarihe karıştıracak 10 etkili ayar