“Firmalar ödemekte zorlanıyor, krediler yeniden yapılandırılsın”

Salgın döneminde ciroların azaldığını ve tüccarın, sanayicinin, esnafın ödeme dengesinin bozulduğunu dile getiren Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, “Kamu bankaları tarafından verilen Hazine destekli krediler yapılandırma kapsamına alınmalı” dedi.

ESKİŞEHİR-DÜNYA

Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, ekim, kasım ve aralık aylarına ertelenen vergilerin ve kamu bankaları tarafından verilen Hazine destekli kredilerin de yapılandırma kapsamına alınması gerektiğini söyledi. Kamu alacaklarının yapılandırılmasının tüccar ve sanayici adına olumlu bir adım olduğunu belirten Güler, salgın döneminde ciroların azaldığını ve tüccarın, sanayicinin, esnafın ödeme dengesinin bozulduğunu dile getirdi. Güler, Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi kapsamında verilen Hazine destekli kredilerin ve bu yılki vergilerin de yapılandırma kapsamına alınmasının firmaların ticari faaliyetlerine devam etmesi için çok önemli olduğunu kaydetti. Tüccarın, sanayicinin, esnafın muhtasar, prim hizmet beyannamesi ve KDV beyannamelerinin de ertelenmesi gerektiğine dikkat çeken Güler, salgın tehlikesi sebebiyle bazı işletmelerin aylarca kapalı kaldığını, bu süre zarfında kira ve personel gibi yükümlülüklerini yerine getirmeye çalışan firmaların ödeme güçlüğü çektiğini ifade etti.

Türkiye’nin en zengin 28 iş insanı belli oldu! Forbes açıkladı, liste güncellendi: Borsa düşerken paniklemek yerine fırsatları yakalayın Ünlü köftecide domuz eti iddiası: Bakanlıktan açıklama İş dünyası zam için harekete geçti! Asgari ücret tartışmaları başladı Fed tutanakları: Üyelerin büyük çoğunluğu faiz indirimini destekledi Honda, 1,7 milyon aracını geri çağıracak