Eskişehir’in ihracatı artarak devam ediyor

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklanan ihracat rakamlarını değerlendiren Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş, Eskişehir ihracatının yılın ilk iki ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 14,7 artış gösterdiğini söyledi.

Haber Merkezi |

ESKİŞEHİR - Merkezi Eskişehir’de olan firmaların 2023 Şubat ayında 112,9 milyon dolar ihracat yaptığını belirten Kesikbaş, “Geçtiğimiz yılın aynı döneminde ihracatımız 190 milyon dolar seviyelerindeydi. Bu yıl ise ilk iki ayda 218 milyon dolara ulaştık. En yoğun ihracat gerçekleştirdiğimiz ülkeler ise ABD, Fransa ve Almanya oldu” bilgisini paylaştı.

Depremlerin ihracat üzerinde etkisi büyük

Ülkemizi yasa boğan depremlerin ihracata etkisi hakkında açıklamada bulunan Kesikbaş şu bilgileri verdi: “2022 yılındaki ihracat rekorlarından sonra 2023 yılına da yükselişle başlayan ülkemizin ihracatı, 6 Şubat’ta yaşanan ve 11 ilimizi etkileyen deprem felaketinden olumsuz etkilendi. Nitekim şubat ayı ihracatında yüzde 6,4’lük bir azalış görüldü. Bu azalışta deprem felaketinden kaynaklı sebeplerle birlikte dış talebin nispeten zayıf seyri ve avro-dolar paritesinin düşük gerçekleşmesi gibi farklı konular da etkili oldu.”

Zeytinyağında 'var yılı'na girildi: Fiyatlar nasıl etkilenir, düşüş görülür mü? Borsa düşerken paniklemek yerine fırsatları yakalayın Bir ilimizde yanardağ riski! Bilim insanları magma odaları keşfetti: Püskürme ihtimali gündemde EYT'liler risk altında! Uzmanı tarih vererek uyardı: Hak kaybına neden olabilir Aile ve coğrafya etkisi: Zengin doğmak mı, aklını kullanarak zengin olmak mı? Apple Watch'unuzun pil ömrünü iki kat artıracak. Şarj sorununu tarihe karıştıracak 10 etkili ayar