Eğitime katkı veren Gaziantepli “hayırseverler” ödüllendirildi

Gaziantep Valiliği tarafından kentin derslik açığının giderilmesi amacıyla başlatılan 100. yılda 100 hayırsever kampanyasına destek veren 122 hayırsever iş insanı ve aile ödüllendirildi.

Haber Merkezi |

GAZİANTEP - Gaziantep Valiliği, kentin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı olan 2021’de eğitimde derslik açığının kapatılması amacıyla bir kampanya başlattı.  Kampanyaya 122 iş insanı ve ailesi destek vererek valilikle, 1 milyar 440 milyon TL’lik 132 eğitim tesisi yaptırmak üzere protokol imzaladı. Tesislerin toplam maliyetinin 978 milyon TL’si hayırseverler tarafından karşılanacak. Kampanyaya; kentin asırlık kuruluşlarından Suriyeli iş insanlarına kadar birçok kişi ve kuruluştan destek geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da İstanbul’da düzenlenen törenle hayırseverleri madalya ile ödüllendirdi. Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen “Gaziantep’in Kurtuluşunun 100. Yılında 100 Hayırsever” Eğitime Destek Kampanyası Ödül Töreni’nde yaptığı konuşmada; 25 Aralık’ta, Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılının sevincini şehirde hep birlikte yaşayacaklarını kaydetti. Antep’i Gaziantep yapan bu güzel günü şimdiden tebrik ettiğini söyleyen Erdoğan, hayırseverlere kente kazandırdıkları eğitim tesisleri için teşekkür etti.

Üniversitelerde sistem değişiyor... Tek alanda eğitim için çalışmalar başladı Borsa düşerken paniklemek yerine fırsatları yakalayın Bir ilimizde yanardağ riski! Bilim insanları magma odaları keşfetti: Püskürme ihtimali gündemde EYT'liler risk altında! Uzmanı tarih vererek uyardı: Hak kaybına neden olabilir Aile ve coğrafya etkisi: Zengin doğmak mı, aklını kullanarak zengin olmak mı? Apple Watch'unuzun pil ömrünü iki kat artıracak. Şarj sorununu tarihe karıştıracak 10 etkili ayar