Eğitimde en büyük bütçe Gaziantep’e verildi

Gaziantep Valisi Davut Gül, ilin Milli Eğitim Bakanlığı’ndan en yüksek bütçeyi aldığını  söyleyerek, “Eğitim için kente 1 milyar 176 milyon 558 bin lira kaynak aktarıldı” dedi.

Haber Merkezi |

Talip ÖZTÜRK

GAZİANTEP - Gaziantep Valisi Davut Gül, kentin 1 milyar 176 milyon 558 bin lira ile Milli Eğitim Bakanlığı’ndan en yüksek bütçeyi alan şehir olduğunu belirtti. Gül, “19 bin dersliğimizin 13 bini son 20 yılda yapılmış. Son 5 yılda tamamlanan derslik sayımız 6 bin civarında. İnşaatı devam eden derslik sayımız 2 bin. Hayırseverlerin yapacakları ile de 12 bin 500 derslik ediyor” dedi.          

Gaziantep milletvekilleri Mehmet Sait Kirazoğlu, Derya Bakbak, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şehitkâmil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe’nin katılımıyla kentin eğitim yatırımlarıyla ilgili düzenlenen toplantıda konuşan Gül, kentte hayırseverler ve kamu desteğiyle eğitimde derslik açığının kapatıldığını söyledi. Belediyelerin arsa üretme konusunda olağanüstü çaba sarf ettiğine, eğitim alanında hayırsever ve kamu işbirliğinin önemine değinen Gül, “Eğitimdeki hedefimiz, ilk 5’te olmaktır” dedi. Fatma Şahin ise kentte 2002’de yüzde 10 olan okul öncesi okullaşma oranının şimdi yüzde 70’lerde olduğunu söyledi.

iPhone’a yapay zeka dopingi! Tarih belli oldu, sınırlı sayıda telefonda desteklenecek Borsa düşerken paniklemek yerine fırsatları yakalayın İETT'den dört ilçeye yeni hat ve 1662 ek sefer Türkiye, rekabetçilik endeksinde son beş yılda geriledi Milyonlarca emekliyi ilgilendiriyor: İşte yıl sonu için beklenen zam oranı... Zeytinyağında 'var yılı'na girildi: Fiyatlar nasıl etkilenir, düşüş görülür mü?