Diyarbakır’da su için 21 proje hayata geçiyor

DİSKİ, kentin su ve kanalizasyon altyapısını güçlendirmek için bu yıl 552,3 milyon liralık 21 yatırımı hayata geçiriyor.

Haber Merkezi |

Mahir SOLMAZ

DİYARBAKIR - Diyarbakır Su Kanalizasyon İşleri Genel Müdürlüğü (DİSKİ), “21'inci yüzyılın 21'inci yılında Diyarbakır'ımız İçin 21 Büyük Yatırım” sloganıyla hayata geçireceği projelerle kentin su ve kanalizasyon altyapısını güçlendirecek.

DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi, “Diyarbakır sınırlarında hayatın kesintisiz akması için su temini, suyun sağlıklaştırılması, atık su toplama, atık su arıtma ve bu hizmetlerin gerçekleştirilmesi için her türlü altyapı ve tesisin yapım ve işletilmesi görevimiz” ifadesini kullandı.

15 bin 272 kilometrekarelik il sınırlarında, Diyarbakır'ın 17 ilçesinde 1 milyon 800 bin kişiye toplam bin 279 personelle hizmet verdiklerini söyleyen Tutşi, “21'inci yüzyılın 21'inci yılı ile Diyarbakır'ımızın plakası olan 21'in denkleşmesini kurum olarak kendimize bir motivasyon kaynağı olarak kabul ettik. Diyarbakır'ın tamamında 21 büyük yatırım projelendirdik. Bu projelerimizin toplam yatırım tutarı 552,3 milyon TL” açıklamasını yaptı.

“Diyarbakır’ın gündeminde yatırımlar öne çıkıyor”

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu da 16 Haziran tarihinin kendisi için önemli olduğunu, çünkü 16 Haziran 2020’de Diyarbakır'da göreve başladığını dile getirdi. Karaloğlu “Son bir yıldır Diyarbakır'ın pozitif bir gündemi var. Diyarbakır bir yıldır yatırımı konuşuyor, hizmeti konuşuyor, vizyonu konuşuyor, istihdamı konuşuyor. Surların dirilişi, EKAY projesi, lojistik projeleri, OSB'ler, Diyarbakır fetih kutlamaları, yol inşası ve tramvay yatırımları, yeni caddeler, UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı, gençlik hizmetleri, spor salonları kentin gündeminde öne çıkıyor. Sadece Diyarbakır'da yaşayanların değil, il dışındakilerin de Diyarbakır ile ilgili gündemleri pozitif yönde değişti. Kaostan kargaşadan kimse bahsetmiyor artık. Bundan sonrası için de bahsedilmemesini diliyoruz” değerlendirmesini yaptı. Diyarbakır'ın bu pozitif gündemine katkı sunan kurumlardan birinin DİSKİ olduğunu söyleyen Vali Karaloğlu, “15 bin 272 kilometrekarenin tamamında hizmet sunan DİSKİ, 552,3 milyon liralık yatırım yapacak. Bu yatırım, DİSKİ'nin bu seneki bütçesinden daha fazla yatırım anlamına geliyor” şeklinde konuştu.

Zeytinyağında 'var yılı'na girildi: Fiyatlar nasıl etkilenir, düşüş görülür mü? Borsa düşerken paniklemek yerine fırsatları yakalayın Bir ilimizde yanardağ riski! Bilim insanları magma odaları keşfetti: Püskürme ihtimali gündemde EYT'liler risk altında! Uzmanı tarih vererek uyardı: Hak kaybına neden olabilir Aile ve coğrafya etkisi: Zengin doğmak mı, aklını kullanarak zengin olmak mı? Apple Watch'unuzun pil ömrünü iki kat artıracak. Şarj sorununu tarihe karıştıracak 10 etkili ayar